Inspiratie

5x waarom je op lustrumreis naar Cuba wilt!

Cuba 1

Cuba, het land waar het lijkt alsof de klok tientallen jaren heeft stil gestaan en bekend staat om haar rum, sigaren en oldtimers is een super vette bestemming voor de ideale lustrumreis met je dispuut! In deze blog hebben wij 5 redenen op een rijtje gezet waarom je zeker naar Cuba wilt voor jullie lustrumreis!

Havana

Havana

Havana is de must-see stad van Cuba. Eenmaal in de stad aangekomen, maak je meteen een sprong terug in de tijd. De stad heeft decennialang op slot gezeten voor de buitenwereld en dat zie je! In de stad rijden er nog auto’s van voor de revolutie in 1959 en ook de architectuur in de stad is stil blijven staan. Ook zijn er genoeg leuke dingen te doen. Verken de stad  bijvoorbeeld in stijl met een te gekke oldtimer of maak een mooie wandeling door het prachtige Havana vieja, oftewel het oude centrum. 

Viñales

Cuba - VIÑ ALES

Cubaanse sigaren zijn legendarisch en er is geen betere plek om een sigaartje te proeven dan in Cuba. Naast dat Viñales bestempeld is als een betoverend landschap, staat deze vallei vooral bekend door de vruchtbare grond waar de beste tabak geteeld wordt! Je kunt de vallei verkennen te paard, twee bucketlist items in één dacht ik zo!

Trinidad

Cuba - TRINIDAD

Tijdens jullie lustrumreis met de jaarclub mogen jullie ook zeker niet de koloniale stad Trinidad missen. Deze zestiende-eeuwse stad staat bomvol prachtige kerken en gebouwen. Op de sfeervolle plazas mengen de reizigers gezellig tussen de locals. Voor een vet feest ben je in Trinidad ook op het juiste adres. Ga dan zeker naar Disco Ayala. Een grot omgetoverd tot party place hoort zeker thuis op jullie bucket-list!

Salsa dansen

Salsa dansen cuba

Gooi die heupjes lekker los tijdens een te gekke salsa les in de hoofdstad! Cubanen houden enorm van dansen en muziek en daar kunnen jullie ook wat van leren tijdens jullie lustrumreis.

Snorkelen nabij Isla de la Juventud

Snorkelen

Rondom Varadero zijn zo’n dertig duiklocaties te vinden en nog meer koraalriffen rondom Isla de la Juventud. Perfect dus voor een te gek snorkelavontuur! Het eiland voor de kust van Cuba heeft een prachtige onderwaterwereld en je kan zelfs naar een scheepswrak duiken! Ook komen er niet veel mensen, wat deze ervaring nog unieker maakt.

---

Kunnen jullie niet wachten om volgend jaar samen met je jaarclub of dispuut dit fantastische eiland te gaan ontdekken? Vraag dan nu onze vrijblijvende offerte aan! Op zoek naar meer inspiratie voor jullie reis? Check dan onze insta

Wil je zelf graag Cuba ontdekken?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies