Zuid-Amerika

De leukste reistips voor Colombia

Colombia vlag

Kunnen jullie ook niet wachten om weer die slippers aan te trekken, ’s ochtends wakker te worden wetende dat het weer een onvergetelijke dag gaat worden met je jaarclub? Wij helpen jullie graag eventjes verder dromen door een kijkje te geven in de avonturen die Colombia te bieden heeft. Van prachtige natuur tot chille strandjes, supervette bucketlist activiteiten en te gekke salsalessen! Wij geven jullie een kijkje in Colombia.

Isla de Provencia 

Ergens midden in de Caribische zee, en alleen per catamaran of privé vliegtuigje te bereiken, vind je het idyllische Isla de Providencia. Een eiland met bizar mooie stranden, haar eigen taal en chille reggae beats. Unieker dan dit kan bijna niet! Zie je jezelf al liggen op de tropische strandjes van dit paradijselijke eiland?

Isla de Providencia Colombia

Comuna 13

De meest beruchte sloppenwijk van Medellin. Deze bijzondere plek heeft een gewelddadig verleden maar is weer helemaal opgelapt. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de zeer bekende drugsbaas, Pablo Escobar. Een gids neemt jullie mee door de wijk en heeft de meest indrukwekkende verhalen. Op het hoogste punt is er ook een fantastisch uitzicht over de wijk, mooi meegenomen toch?

Comuna 13 Colombia

Tofste hike

Een andere vette bucketlist experience, Tayrona National Park. Hike door de jungle vol met apen en de langste palmbomen, kilometers lange stranden en met een beetje geluk kom je nog wildlife tegen. Daarna een chillsessie op het mooiste strand, Cabo San Juan. Dit is echt paradijs op aarde! Als afsluiter kan je ook slapen in hangmatten boven de Caribische Zee, hoe gaaf!

Tayrona national park Colombia

Fiesta en Colombia

Trek je dansschoenen aan en gooi de heupen maar los. Eén ding is zeker, Colombianen zijn gek op muziek. Op ieder hoekje van de straat hoor je heerlijke deuntjes.  Carnaval is super belangrijk voor de locals dus dit festijn mag je zeker niet missen. Naast Carnaval hebben ze in Colombia geen reden nodig om te feesten, Live bandjes op straat, lokale feestjes en toffe festivals. Het kan niet te gek in Colombia.

Benieuwd wat Colombia nog meer te bieden heeft?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies