Inspiratie

Guusje naar Mexico!

Guusje

De droom van Guusje is altijd al geweest om in Latijns Amerika te mogen wonen en werken. 29 januari was het dan zo ver! Na dagen lang afscheid nemen in kleine groepjes – want een groot afscheidsfeest zat er helaas niet in – stond het vliegtuig klaar om deze langverwachte droom werkelijkheid te laten worden. Haar nieuwe thuis; het heerlijke Playa del Carmen!

Wat ga je precies doen in Mexico?

Mijn focus ligt op het aangaan van contacten met leveranciers en productontwikkeling, zodat we de vetste pakketten kunnen samenstellen en de leukst activiteiten kunnen aanbieden. Daarnaast zal ik natuurlijk ook nog m’n huidige werkzaamheden blijven uitvoeren, maar dan vooral gefocused op Mexico, Guatemala en Belize.

Ben je zelf al vaak in Mexico geweest? Wat trekt je zo aan het land?

Nee eigenlijk is het wel heel grappig, maar ik ben nooit eerder in Mexico geweest. Ik was toe aan een nieuwe ervaring en dit paste precies in dat plaatje. Al heel snel had ik dus besloten om dit aanbod niet af te wijzen en mijn leven helemaal om te gooien! Ik krijg altijd al wel een thuisgevoel bij Latijns Amerika, zo heb ik al een lange tijd van het leven genoten in Colombia en Panama. Volgens mij zit dit in Mexico ook nu al goed.

Waar zou je graag nog heen willen in Mexico?

Heel Mexico! Haha. Ik ben eigenlijk nu vooral Playa en omgeving aan het ontdekken en hier mijn leventje aan het opbouwen. Binnenkort zou ik graag weekenden op pad gaan om meer te zien van dit grote land. Zo zijn er genoeg mysterieuze tempels, ruïnes, cenotes en paradijselijke stranden die ik van mijn lijstje wil afstrepen. Ikzelf hou heel erg van het authentieke, dus zo min mogelijk toeristen en nog zo onontdekt mogelijk!

Wat is het eerste dat je heb gedaan toen je in Mexico aankwam en waarom?

We hebben echt heel veel gedaan de eerste dag! Voornamelijk uit eten geweest en al het lekkers wat Mexico te bieden heeft geproefd. Ook mocht dat eerste geluksmoment van ‘met je blote voeten door het zand de zee in lopen’ niet ontbreken. Daarnaast heeft Tessa mij de buurt even laten zien. Het was wel heel gek en overweldigend om hier rond te lopen. Want alles wat in Nederland niet kan vanwege de lockdown kan hier wel! Er liepen super veel locals en toeristen van over de hele wereld op straat, we konden een drankje doen op terras en ik ben zelfs al uitgenodigd op evenementjes.

Waarom vind jij Mexico een geschikt land voor een lustrumreis?

Mexico heeft werkelijk alles te bieden om je hele bucket list af te strepen. Van parelwitte stranden tot ruig landschap en van zwemmen met walvishaaien tot feesten alsof er geen morgen bestaat! Ook is Mexico in mijn beleving nog niet zo’n voor de hand liggende lustrum bestemming als bijvoorbeeld Colombia. Bovendien kun je praktisch alles al doen in Yucutan, wat betekent dat je voor een vette lustrumreis niet lange reisdagen hoeft te maken. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten als je de avond ervoor goed gefeest hebt 😉

Guusje 1

Klaar om zelf naar Mexico te gaan?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies