Midden-Amerika

Birdie Abroad! Guusje in Panama

Guusje Panama

Interview

Hi Guusje! Jij bent natuurlijk onze Panama expert. De afgelopen drie weken ben jij daar dan ook geweest. Kan je ons vertellen waarvoor je helemaal naar de andere kant van de wereld bent gevlogen?

Voor onder andere vakantie en het opzoeken van een speciale vriend. Mijn vriend woont in Panama en door het coronavirus hadden we elkaar al heel lang niet gezien. Het was dus erg fijn dat ik nu eindelijk die kant op kon vliegen. Maar niet alleen voor de vakantie en het wederzien hoor, want ik ben er ook naar toe gegaan om vette activiteiten voor Bohemian Birds te ontdekken en uit te proberen.

Ben je zelf al vaak in Panama geweest? Wat trekt jou zo aan het land?

Ja ik ben een keer eerder in Panama geweest, dat was in mei vorig jaar. Ik ben toen een maand lang door het land gaan reizen en sinds dag één verliefd geworden op het land. Een maand klinkt lang, maar was nog veel te kort eigenlijk. Wat mij zo trekt aan het land? Poeh, heb je even? Ik ben zelf dol op tropische stranden en die heb je hier genoeg. Ook hou ik van jungle en het vette is; de jungle bevindt zich pal naast het strand. Het strand en de jungle lijken wel verweven met elkaar, zo mooi! Ook vind je hier een bijzondere mix van nationaliteiten die met elkaar leven. Je hebt het misschien niet zo snel door, maar Panama is ontzettend internationaal. Er zijn hier heel veel interessante mensen komen wonen die veel hebben meegemaakt. Ik vind het persoonlijk heel leuk om al hun verhalen te horen over waarom, of met welke business ze hier een nieuw leven zijn gestart.

Guusje Panama 1

Wat is je favoriete bestemming in Panama? 

Daar hoef ik niet lang over na te denken, dat is namelijk Playa Morrillo. Morrillo is een mysterieus strandgebied aan de Pacifische kust. Het is echt een surfgebied en surfers vanuit de hele wereld trotseren hier de ruige zee. De golven zijn hier soms wel 4.5 meter hoog. Best spannend dus om de zee in te gaan. Aan het strand zit een heel groot junglegebied. Je vindt daar kleine krokodillen, prachtige vlinders, apen en heel veel spinnen… Erg cool om te zien. Wat deze plek zo bijzonder maakt is dat het een heel off the beaten track is. Je komt hier niet zomaar, daarom is het nog erg onontdekt. Hier zijn nog de echte locals en dat geeft Morrillo voor mij ook een magische touch!

Guusje Panama 2

Waarom is Panama de ultieme lustrumreis bestemming volgens jou?

Panama is erg veelzijdig en makkelijk te bereizen. Het is natuurlijk sowieso vet dat er veel jungle is verweven met strand, maar dat is niet het enige. Je kan bijvoorbeeld gaan Island hoppen op de San Blas eilanden, maar wil je een een minder toeristisch eiland ga dan naar Isla Coiba. Dit is echt het mooiste stukje van Panama waar je de vetste zeedieren spot. Je spot hier gegarandeerd dolfijnen, haaien, schildpadden zo groot als jezelf en prachtig koraal. Met een beetje geluk zelfs walvissen! In Boquete moet je ook echt geweest zijn. Je kan hier leuke hikes maken naar watervallen óf een hele vette, maar ook zware nacht hike van 30 kilometer naar vulkaan Baru. Op de top van deze vulkaan had ik uitzicht op zowel de Caribische én Pacifische zee. Echt een ervaring die je van je bucketlist wilt afstrepen. Panama Stad moet je ook zeker gezien hebben, met de indrukwekkende skyline, vele rooftop barren in Casco Viejo en het Panama Kanaal als hoogtepunt. De lustrumreis kun je heel vet afsluiten met een jungle party in Kalu Yala of door het beruchte Filthy Friday mee te pakken!

Guusje Panama 3

Is Panama een dure bestemming om naartoe te gaan op lustrumreis? 

Panama is geen spotgoedkope bestemming, maar het is zeker ook niet duur! Je kan het eigenlijk zo gek maken als je zelf wilt. Wanneer je uit eten gaat betaal je tussen de €5 en €12 per persoon. Een biertje kost bijvoorbeeld maar €1.5 en voor een paar euro krijg je al een heerlijke cocktail. Behoefte aan wat luxer uit eten gaan? Dat kan ook zeker en kost je rond de €20 per persoon. Vliegtickets verschillen per seizoen: in het laagseizoen vlieg je bijvoorbeeld al voor €600 die kant op.

Guusje Panama 4

Wil jij ook op lustrumreis naar Panama?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies