Midden-Amerika

Plekken in Panama waar je geweest moet zijn

Panama - zee

Panama, een heerlijk land om naar toe te reizen. Het is hier veilig en vooral heel leuk en relaxt. Begin je reis in de hoofdstad van Panama, Panama stad. Je vindt hier het Panama Kanaal en het authentieke stadsdeel Casco Viejo. Casco Viejo is by far het mooiste gedeelte van de stad. Je hebt hier gezellige pleinen en smalle straatjes en op ieder hoekje vind je een lekkere lunchtent. Metropolitan National Park is ook zeker de moeite waard om naar toe te gaan! Het lijkt een soort jungle midden in de stad. Als je geluk hebt spot je hier zelfs luiaards! De top van het park bereikt? Geniet dan van het vette uitzicht van de skyline van Panama!

San Blas eilanden

Wat je van de San Blas eilanden kunt verwachten? Lichtgele stippen in een helder blauw-turquoise zee, met daarop een bosje palmbomen wuivend in de wind. Een zee die zo helder is dat je de zeesterren op de bodem ziet liggen en amper een snorkel nodig hebt om gekleurde vissen om je heen te zien zwemmen. Ja, de San Blas mag zonder twijfel worden bestempeld als een waar paradijs. Witte ‘fluffy’ zandstranden, kraakhelder water in diverse tinten blauw en hoge palmbomen. Hoe gaaf is het dat je ook daadwerkelijk op zo’n eilandje kan overnachten in een hangmat! Verwacht geen luxe, maar wie heeft een douche nodig als je ‘s ochtends gewoon een duik in de zee kan nemen? En wat moet je met een fancy bar als je met je eigen fles rum bij een kampvuurtje kan zitten? En de verse kreeft die de vissers  ’s middags hebben gevangen ’s avonds op je bord, wat wil je nog meer?

Panama - San Blas Panama

Playa Venao

Een bekende plaats aan de Pacifische kust  van Panama is het stadje Santa Catalina dat met name bekend staat als schitterend snorkelgebied. Een rustige baai met uitgestrekt strand en bijna iedere avond een schitterende zonsondergang. De golven zijn er gigantisch, waardoor het plaatsje vooral populair is bij surfers. Je hebt hier vette hostels, die eruit zien als gekleurde huisjes met grote zwembaden en chille loungeplekken! Deze plek is een heerlijke tussenstop voor een paar dagen! Om te surfen, snorkelen of om gewoon keihard te chillen.

Panama - Playa Venao

Bocas del Toro

Ondanks de paradijselijke San Blas eilanden, is Bocas del Toro de plek die Panama zo bijzonder maakt. Gekleurde huizen op palen. Eilandhoppen met de watertaxi. Prachtige stranden en mangrove bossen. Een jungle die uitkomt in het heldere water van de Caribische zee. Eilanden die op 5 minuten varen van elkaar liggen en toch allemaal een heel eigen zijn. Bocas del Toro is een absolute must in je Panama vakantie.

Panama - Bocas del toro

Ook chillen op de San Blas eilanden?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies