Zuid-Amerika

Zeven plekken in Zuid-Amerika die je zien moet hebben

Chili Zuid Amerika Atacama woestijn

Met zo’n 17.840.000 km² verspreid over dertien landen, is Zuid-Amerika een enorm continent met een geweldige diversiteit van natuur en cultuur. Logisch als je het lastig vindt om te kiezen waar je dan allemaal naartoe wilt gaan en wat je in ieder geval gezien moet hebben tijdens je reis door Zuid-Amerika. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt, om het makkelijker te maken voor je!

1. Salar de Uyuni, Bolivia

Zuid Amerika 1

Salar de Uyuni is de droom van elke instagrammer. Deze Boliviaanse zoutvlakten zijn de grootste ter wereld en beslaan 10.582 km². Het is zo groot, dat je een tour kunnen maken en nooit van je leven meer iemand hoeft tegen te komen. Hoewel het prehistorische meer meestal droog is, verandert het na het regenseizoen tussen januari en maart in een gigantische spiegel. Hierdoor krijg je de meest bijzondere foto’s!

2. Mount Fitz Roy, Argentinië

Zuid Amerika 2

Mount Fitz Roy, ook wel Cerro Chaltén genaamd, is een 3.375 meter hoge berg gelegen in Patagonië. Deze bergpiek is de hoogste top van de granieten pieken in Parque Nacional Los Glaciares. Als je het plaatje ziet, dan snap je denk ik wel waarom deze bezienswaardigheid tussen dit rijtje staat!

Colombia3. Las Lajas Basiliek, Colombia 

Zuid Amerika 3

Deze beroemde basiliek ligt in het zuiden van Colombia in het departement Nariño vlakbij de grens met Ecuador. Het is een van de meest indrukwekkende kerken ter wereld. De kerk op zich is niet eens zo heel bijzonder, maar vooral de ligging is heel speciaal. Zoals je ziet is de basiliek gebouwd in een kloof waar de Guaitararivier doorheen stroomt. Dit architectonisch pareltje is echt een must-visit wanneer je in Colombia bent!

4. Atacama woestijn, Chili

Chili Zuid Amerika Atacama woestijn

In het noordoosten van Chili bevindt zich de Atacama woestijn. Deze woestijn is een van de droogste plekken op aarde, op sommige plekken valt nooit regen. Daar wil je zeker niet de weg kwijt raken. Maar laat dat je niet tegenhouden om deze enorme woestijn te bezoeken als je in Chili bent. Je vindt er velden met kokende geisers en zoutvlakten met flamingo’s en vossen. In het hart van de woestijn zit ‘Valle de la Luna’, oftewel de Maan Vallei. Je begrijpt wel waarom het zo genoemd wordt! Door het maanachtige landschap en de heldere lucht waardoor je vallende sterren kunt spotten, heb je echt even het gevoel dat je op een andere planeet bent!

5. Iguazu Falls, Brazilië

Zuid Amerika 5

Deze adembenemende watervallen (het zijn er welgeteld 275 en ze zijn 80 meter hoog) rijken over de grenzen van Brazilië en Argentinië. En hoewel je de watervallen in beide landen dus kunt zien, verkiezen wij toch de Braziliaanse kant. Houd je van een goede hike? Dan zit je met deze 40-minuten durende hike naar de watervallen goed! Op de weg ernaartoe kom je gigantische vlinders en kleurrijke toekans tegen. Een bezoek aan de watervallen is een onvergetelijke ervaring. Bucket list erbij, check!

6. Heilige vallei, Peru

Zuid Amerika 6

Machu Picchu is misschien wel een van de eerste bezienswaardigheden waar je aan denkt in Peru (en het is ook zeker prachtig), maar nog mooier is misschien wel de regio daaromheen: de Heilige Vallei. De ene kant van de vallei is weelderige landbouwgrond met lama’s en groene valleien en aan de andere kant vind je het torenhoge Andesgebergte. Het beste is om een goede tour te boeken waarbij je de Inca-ruïnes verkent en lokale gemeenschappen bezoekt om te kijken hoe ze de kleurrijke handgemaakte kledingstukken maken.

7. Regenboog berg, Peru

Zuid Amerika 7

Deze nationale bezienswaardigheid in Peru moet je gezien hebben! Het is gelegen in Vinicunca in de regio Cusco in Peru, een paar uur van de stad. Als je iemand bent die graag mooie nieuwe bezienswaardigheden ziet en actief wil zijn, dan zou de Regenboog Berg zeker op je bucket list moeten staan. De kleuren van de berg zijn ontstaan doordat er een overvloed aan ijzer, koper en malachiet in de grond zit. Tot een paar jaar terug was de berg bijna bedekt met een laag sneeuw en je moest wel zes (!) dagen hiken om er te komen. De opwarming van de aarde is hierbij een geluk bij een ongeluk, want het heeft ervoor gezorgd dat de Regenboog Berg nu vrijwel altijd zichtbaar is!

Welke van deze zeven plekken ga jij bezoeken?

Heb jij ook zo'n zin om Zuid-Amerika te ontdekken?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies