Zuid-Amerika

Bucket List activiteiten in Peru

Peru

Ben je op zoek naar avontuur? Peru heeft een overvloed aan legendes, mythes en archeologische schatten. Perfect om op ontdekkingstocht te gaan! Dit magische land heeft veel te bieden, van bijzondere natuur, een bruisende hoofdstad, heerlijke lokale lekkernijen en wereldwonderen. Peru is de ultieme locatie voor een lustrumreis! 

Machu Picchu

Deze mysterieuze, indrukwekkende en perfect bewaarde ruïnestad behoort tot één van de zeven wereldwonderen. Kom hier oog in oog te staan met impressieve archeologische vondsten en waan je in als een ware Inca strijder, uitkijkend voor het immense rijk aan je voeten. Hoe gaaf! 

Peru 1

Gotca Waterfall

Een echte must-go! Dit bijzondere natuurverschijnsel is 771 meter hoog, de derde hoogste waterval ter wereld. Wow! Wil je de voet van de waterval bereiken? Hike dan 2.5 uur lang door de mooiste jungle. Ga jij deze uitdaging aan? 

Peru 2

Peruaanse Amazone

Dit gebied is paradijselijk voor avonturiers. Kijk goed om je heen en spot verschillende dier- en plantsoorten die je nergens anders kunt vinden. Maak een jungle wandeling, ga kajakken, vissen of zwemmen in de Peruaanse Amazone.

Peru 3

Pisco in Ica

De mooiste wijnen worden geproduceerd in de Ica Vallei. Hier wordt ook het lokale drankje “pisco” gemaakt. Dit is een sterke drank gemaakt van druiven. Ben jij ook benieuwd naar de smaak van dit drankje? Kies dan voor een pisco-proeverij. Salud! 

Peru 4

Met buggy's door de Huacachina

Huacachina is een dorpje omringd door zandduinen. Deze zandduinen kunnen een hoogte van 100 meter bereiken. Je kunt hier lekker crossen met de buggy of sandboarden. Laat al je skills zien! 

Peru 5

Rainbow Mountain

De Vinicunca berg ligt in het hartje van de Andes. De berg staat ook wel bekend als de “Rainbow Mountain”. Dit komt doordat de berg uit meerdere kleuren bestaat. De kleur is ontstaan door de afzetting van gesteente over miljoenen jaren. Een zeer bijzonder fenomeen! 

Peru 6

White water rafting

Alle regen die in de hoge gebergten in Peru valt moet ook weer naar beneden komen. Hierdoor is er een sterke stroming in bepaalde rivieren ontstaan die door de canyons lopen. Deze zijn ideaal voor white water rafting. Voor alle adrenaline junkies onder ons is dit een ideale activiteit.

Wil jij Peru ontdekken? 

Peru 7

Wil jij Peru ontdekken?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies