Tips

Lisa in Mexico: de taco's en tequila laten nog heel even op zich wachten!

Lisa Mexico

Interview

Hi Lisa! Als nieuwe aanwinst van het Bohemian Birds team is het natuurlijk leuk om even kennis te maken, al helemaal omdat je Maxime gaat versterken in Mexico. Eigenlijk had je daar ook al moeten zitten, maar helaas is dat vanwege Covid-19 nog niet het geval. Hoe veel zin heb je om naar Mexico te gaan?

Echt mega veel zin, kan niet wachten! Als het aan mij ligt zit ik op de eerste vlucht naar Cancun wanneer dit weer kan.

Kan je ons precies vertellen wat je in Mexico gaat doen en hoe je Maxime gaat ondersteunen?

Ik ga Maxime ondersteunen met het op maat maken van lustrumreizen in Mexico, Guatemala en Belize en zo iedereen helpen hun bucket list te legen. Ook heb ik als doel iedereen te laten zien waarom ik zo gek op Mexico ben. Dus niet alleen de populaire plekken laten zien, maar ook tijd doorbrengen met locals. Verder ga ik samen met Maxime steeds nieuwe plekken en activiteiten ontdekken om ons aanbod nog meer uit te breiden zodat we elke jaarclub of dispuut aan kunnen bieden waar ze precies naar op zoek zijn.

Hoe ben je terechtgekomen bij deze functie?

Mijn droom was altijd al om in Mexico te wonen en werken maar ik wist niet zo goed hoe en wat. Een aantal jaar geleden heb ik Maxime leren kennen in Peru toen we beiden door Zuid-Amerika aan het backpacken waren. Afgelopen december was ik op vakantie in Mexico en kwam ik Maxime weer tegen in Playa del Carmen. Ze vertelde me van alles over Bohemian Birds en wat ze daar deed, dit leek mij fantastisch! Eenmaal terug in Amsterdam kreeg ik aantal weken later van Maxime een berichtje met de vraag of ik het leuk zou vinden om bij Bohemian Birds te komen werken en haar te ondersteunen in Mexico. Hoe lang denk je dat ik hierover heb moeten nadenken? Het antwoord was direct “JA”!

Mexico - uitzicht

Ben je zelf al vaak in Mexico geweest? Wat trekt jou zo aan het land?

Ik ben nu acht keer in Mexico geweest, volgens mij. Ik heb er twee keer een half jaar gewoond voor stage en sinds dag één verliefd geworden op het land. Het voelt als mijn tweede thuis. Naast dat het natuurlijk altijd mooi weer is en prachtige stranden heeft, heeft het land zoveel meer te bieden. De mensen zijn super vriendelijk, het eten is echt heerlijk (geloof mij er is zoveel meer dan alleen taco’s) en het land heeft een ontzettend mooie cultuur. Mexico heeft voor iedereen wat! Wil je een paar dagen naar de grootste stad van Midden-Amerika maar ook graag de jungle in én lekker naar het strand? In Mexico kan het allemaal!

Wat is het eerste dat je gaat eten als je in Mexico bent en waarom?

Oef, lastige vraag! Toch denk ik dat ik kies voor Chilaquiles met Oaxaca kaas en salsa verde, of tacos de pastor met een Michelada (dit is overigens een drankje). Dit zijn echt één van mijn lievelingsgerechten en de gerechten die ik het meeste mis. In Amsterdam begin je steeds meer Mexicaanse restaurantjes te krijgen maar niks smaakt helaas zo goed zoals daar.

Mexico - eten

Wat is je favoriete bestemming in Mexico?

Altijd als ik naar Mexico ga, ga ik naar Playa del Carmen. Hier heb ik acht jaar geleden gewoond en nog steeds veel goede vrienden wonen die ondertussen een soort van familie voor mij zijn geworden. In de afgelopen keren in Mexico heb ik tevens meer ontdekt dan Playa del Carmen. Als ik moet kiezen kies ik toch Puerto Escondido of Baja California Sur. Puerto Escondido is echt nog een klein surfersdorp waar niet veel toeristen zijn en waar je goed kan feesten, maar ook lekker aan het strand kan liggen. Baja California Sur is heel anders; totaal andere natuur. Er zijn overal gigantische cactussen en ze hebben de beste seafood die ik ooit heb gegeten!

Waar zou je nog graag heen willen in Mexico?

Mexico is echt enorm en er zijn veel plekken die ik nog wil ontdekken of beter wil leren kennen. San Miguel de Allende en Guanajuato staan hoog aan mijn lijstje, daar ben ik zelf nog nooit geweest. Graag zou ik nog een keer terug willen naar Guadalajara en Mexico City, beide echt fantastische stede

Mexico - bird

Waarom vind jij Mexico een geschikt land voor een lustrumreis?

Zoals ik eerder aangaf heeft Mexico voor iedereen wat te bieden en daarom denk ik dat Mexico de perfecte bestemming is voor een lustrumreis. Traditionelen dorpen, elke staat heeft ander eten, jungle maar ook prachtige Caribische stranden en niet te vergeten: je kan er heel goed feesten!

Is Mexico een dure bestemming om op lustrumreis naartoe te gaan?

Nee zeker niet! Je kan het eigenlijk zo gek maken als je zelf wilt. Zo kan je al taco’s kopen voor minder dan een euro, voor pils bij een restaurant betaal je nog niet eens €1.50 en voor een paar euro slurp je al aan een heerlijke cocktail. Voor een paar tientjes heb je zelfs in bijna alle clubs de keuze om flessen te bestellen met een eigen tafel én iemand die ervoor zorgt dat iedereen de hele avond voorzien is. Vliegtickets verschillen per seizoen; in het laagseizoen vlieg je rond de €600/€650,- die kant op. Meer behoefte aan wat luxer uit eten? Dat kan ook zeker en kost je rond de €20,- per persoon. Oftewel: Mexico is echt mega betaalbaar!

Zie jij jezelf al in Mexico zitten?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies