Inspiratie

Koningsdag wereldwijd

Koningsdag

De koning is weer bijna jarig! Dat moet natuurlijk uitgebreid gevierd worden met veel bier en oranje! Wisten jullie dat andere landen ook koningsdag vieren? We zijn gelukkig niet de enige gekkies die de verjaardag van onze koning zo uitgebreid vieren. Hieronder een paar koninklijke feestjes:

Thailand

De koning van Thailand, Bhumibol Adulyadej, is jarig op 5 december. Het hele land is vrij en deze dag wordt groots gevierd! Van parades tot festivals met in de avond een zieke vuurwerkshow. Op deze dag vieren ze ook gelijk vaderdag, omdat de koning als de ‘vader’ van het land wordt gezien. Iedereen is in het geel gekleed en vooral goed aan het feesten, wie is er aankomende 5 december in Thailand te vinden?!

Cambodja

De Cambodjanen maken er helemaal een feestje van. De koning, Norodom Sihamoni, is jarig op 13 mei en zijn verjaardag wordt maar liefst drie dagen gevierd. Hoe vet zou het zijn als wij drie dagen lang ongestoord mogen feesten? De Cambodjanen trekken massaal naar de hoofdstad, richting het paleis en eren hun koning. Ik zou zeggen, boek een reisje naar Cambodja om even lekker drie dagen uit je naad te gaan!

Afrikaans Swaziland

Op 19 april wordt koningsdag gevierd voor koning Mswati de derde. Hij houdt ervan om heel uitgebreid zijn verjaardag te vieren en is bereid om hiervoor miljoenen dollars uit te geven. Het nationale voetbalstadion wordt omgetoverd tot een groots festival en er worden overal vrijmarkten gehouden. De koning bezoekt een plaats in het land en hier moet de bevolking vee slachten om hem te eren, heftig!

Koningsdag 1

Allemaal heel leuk natuurlijk maar niks kan tippen aan Koningsdag in ons eigen kleine kikkerlandje toch? Helaas gooit corona weer eens roet in het eten en zijn de grote evenementen geen optie. Uiteraard moet er wel een borreltje gedronken worden! Wij hebben wat leuke alternatieven voor jullie op een rijtje gezet:

#1 Balkoningsdag: Lekker met je huisgenoten proosten op Willem vanaf je eigen balkon, tuin of dakterras. Haal genoeg aperol en bier in huis en lekker zuipen!

#2 Konings Brunch: Spek de lokale restaurants en bestel een lekkere brunch of lunch. Day drinking it is today!

#3 Koningsspelen: Organiseer een koningspelen met oudhollandse spelletjes of een quiz samen met jouw dispuut of jaarclub, wel via zoom he;)

Wil jij ook koningsdag in het buitenland meemaken?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies