Inspiratie

Max in Mexico: Micheladas, Cumbia en de ontdekking van de westkust

Mexico - Max in Mexico 2 blog

Interview

Hi Maxime! We hebben eventjes geleden al jouw eerste ervaring van toen jij aankwam in Mexico gedeeld: Día de Muertos. We willen echter graag wat meer weten! Je bent sinds kort namens Bohemian Birds werkzaam en woonachtig in het land van de taco’s, tequila en te gekke stranden en natuur. Kan jij ons kort vertellen wat je precies doet?

Yes, niet verkeerd toch? Ik ben in Mexico alle gave activiteiten, accommodaties, restaurants en bars aan het testen en ontdekken. Dat betekent veel taco’s eten, Micheladas drinken, cumbia dansen met de locals, en voor een Nederlandse aardig bruin worden. Daarnaast wordt er natuurlijk ook hard gewerkt!

Ik ben een flink netwerk van Mexicanen aan het opbouwen die een groot fan zijn van hun eigen land en dit onze groepen maar al te graag willen laten zien. Zo laat Victór je in Oaxaca kennis maken met het hart van de Mexicaanse keuken, kan Diego je de salsa moves in Puerto Escondido bijleren en neemt Jorge je mee langs de dikste VIP-clubs van Playa del Carmen!

Dit betekent niet de gehypete plekken afgaan, maar juist de hidden gems en lokale geheimen ontdekken. En precies déze plekken wil ik voor onze lustrumreizen vinden, want een toerist kan je altijd zijn, maar hoe leuk om met een groep op deze unieke plekken te komen en te feesten met de altijd gezellige Mexicanen?

Leuk om te horen! Hoe denk jij dat al deze dingen bijdrage leveren aan Bohemian Birds en onze klanten?

De lustrumreizen worden nog unieker, van betere kwaliteit en krijgen nóg meer een local feeling. Ik ga niet even 3 weken naar een land om een aantal vette tours en accommodaties te vinden. Nee, ik blijf hier gedurende een maandenlange periode om te ontdekken en ontwikkelen.

Ik bevind me onder de Mexicanen, backpackers, expats en digital nomads die allemaal zo’n ongelooflijke passie voor Mexico delen. Ik zet hun en mijn eigen passie om in vette lustrumreizen waarbij je als club of dispuut begeleid wordt door juist deze gepassioneerde Mexicanen. Het is een absolute meerwaarde om de kennis en expertise van hen mee te krijgen, aangezien zij hun eigen plekje natuurlijk het allerbest kennen.

Had je al eerdere ervaringen met het land en haar cultuur? En wat is precies je affiniteit met Mexico?

Twee jaar geleden ben ik 2 maanden door Mexico gaan reizen, als laatste land van mijn 11 maanden backpacken door Latijns-Amerika. Save the best for last zeggen ze toch? Nou dat was in dit geval zeker zo! Mexico is een land waar je je onwijs thuis kan voelen, de lokale mensen zijn zo vriendelijk, open en hartelijk.

Zeker als je een woordje Spaans spreekt wordt je snel uitgenodigd om een mezcal of chela (biertje) met ze te drinken waarbij de groep in een korte tijd verdriedubbeld. Dat is het mooie aan Mexico, de gezellige mensen die je al na één uur tu amigo noemen!   

Ik kan me voorstellen dat het even switchen is. Moet je heel erg wennen?

Wel aan het pikante eten, hoe onschuldig sommige guacamoles en salsa’s er ook uit zien!! Verder aan hun Mexicaanse ‘slang’ – ‘Que padre, que pedo, no mames, WHUT?’ Ik zal jullie een uitdrukkingenlijst meesturen op reis ?

Waar ben jij tot dusver het meest van onder de indruk?

De diversiteit van het land. Van grote bohemien steden tot de kleine bergdorpjes. Van de Caribische stranden met azuurblauwe zee tot de wilde- en jungle-achtige gebieden van de westkust. En van het ruimdenkende hippe Mexico City tot het traditionele Maya-leven van de dorpen rondom San Cristóbal. En dat valt allemaal te combineren in één reis! Ohja, en natuurlijk het heerlijke eten, que rico!

Zijn er momenteel dingen die op je agenda staan waar je erg naar uitkijkt?

Si señor, in januari ga ik weer een unieke route uitwerken waarbij je dwars door het binnenland van Mexico reist. Dat wordt een reis vol met mariachi muziek, straatbeelden met gekleurde vlaggetjes, sombrero’s en cowboys. Uiteraard eindigend op een heerlijk strandje, slurpend uit een kokosnoot terwijl de reggaeton uit de speakers knalt.

Wat zou je, als inmiddels ervaringsdeskundige, kunnen meegeven aan mensen die nadenken om naar Mexico te gaan?

Doen!! Leer een aantal woorden Spaans en je hebt echt de tijd van je leven. Mexicanen zijn gek op Nederlandse toeristen dus als je een woordje met ze kan wisselen doe je de leukste ervaringen op. Laat je verder verrassen door de rijke cultuur, probeer die pikante salsa’s, die cervezas met tabasco en zout, verwonder je over de prachtige natuur en ga naar zoveel mogelijk feestjes. Die Mexicanen kunnen er wat van!

Hoezo zouden mensen naar Mexico moeten gaan ten opzichte van andere bestemmingen in Midden-/Zuid-Amerika?

Nog niet overtuigd cabrón? Dale, een opsomming:

  • De veelzijdigheid qua natuur – jungle, bergen, vulkanen, Caribische zee, meren, cenotes
  • Hele reis super chill eten – niet alleen maar rijst met bonen;
  • De Mexicanen maken van elke dag een feest en betrekken je als reiziger bij hun leven;
  • De temperatuur is het hele jaar goed voor zon, zee, strand;
  • Een persoonlijke bucket list consultant die voor jullie alles ontdekt, test en regelt in Mexico zelf!!

Wat is tot slot nog meer belangrijk om te weten, of wil je ons nog meegeven als het gaat om Mexico als bestemming en/of jouw rol vanuit Bohemian Birds hierin?

Ondanks de soms slechte WiFi in Mexico, Skype ik graag met jullie om te kijken hoe de perfecte lustrumreis er voor jouw club of dispuut uit kan zien! Ook al ben je met 10 of met 82 personen, ik organiseer samen met jullie en mijn Mexicaanse netwerk dé perfecte reis! Nos vemos en Mexico?!

Ook op lustrumreis naar Mexico?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies