Inspiratie

Kantoor in Mexico

Kantoor mexico

Vanaf april is Lisa begonnen bij Bohemian Birds met de intentie om vanuit Mexico de vetste reizen naar Mexico, Guatemala en Belize te organiseren. Helaas gooide Corona roet in het eten en heeft ze de eerste drie maanden vanuit  het kantoor in Amsterdam gewerkt. 27 juni was het eindelijk zo ver, met mondkapje en 2 koffers stond ze op Schiphol klaar om in het vliegtuig naar Mexico te stappen. Eerlijk is eerlijk wel met double feelings. Niet alleen blijft het lastig om afscheid te nemen van vrienden en familie, ook maakte ze zich zorgen over hoe het vliegen en de veiligheid zou zijn omtrent corona. Lees hier hoe het haar afging!

Hoe was het vliegen in corona tijden?

Ik was heel benieuwd hoe het zou zijn om in deze tijden te vliegen, maar het viel allemaal mee! Vanaf het moment dat je op Schiphol aankomt totdat je met je koffer buiten staat in Mexico moet je een mondkapje op. Gelukkig vloog ik met AeroMexico, de airline die direct van Schiphol naar Mexico City vliegt, dus ‘maar’ 11 uur vliegen met mondkapje op haha. Op Schiphol wordt er heel goed rekening gehouden met 1,5 meter afstand en het boarden moet je in groepen doen. Het personeel van AeroMexico had de hele vlucht handschoenen aan, een mondkapje op en ook nog een plastic scherm voor hun gezicht. Overal waar mogelijk was de middelste stoel vrij, dus ik had lekker veel ruimte! Eenmaal geland mochten er 4 rijen tegelijk opstaan om van boord te gaan, er wordt omgeroepen welke rij wanneer mag gaan. In Mexico City had ik een overstap om door te vliegen naar Cancun. Op het vliegveld werd eerst mijn temperatuur gemeten voordat ik aan boord ging en moest ik een gezondheidsverklaring invullen. Al met al voelde vliegen in Corona tijd heel veilig aan, de hygiëneregels worden door luchthavens, airlines en passagiers erg serieus genomen! Ook vertelde AeroMexico mij dat ze in alle vliegtuigen een HEPA-luchtfilter hebben, een systeem dat elke 3 minuten de luchtstroom in de cabine ververst. Deze filters zijn ontworpen om 99,99% van de virussen en bacteriën te vangen, inclusief coronavirussen. Dit maakt vliegen een van de veiligste transport manieren!

Hoe zijn je eerste weken in Mexico bevallen? 

Mijn eerste werken hier in Playa del Carmen zijn goed bevallen! Ik ben blij om mijn Mexicaanse vrienden weer te zien en werken met Maxime gaat op deze manier natuurlijk een stuk makkelijker. Geen 7-uur tijdsverschil en een afstand van 8.331 km meer! We werken nu samen vanaf ons privé kantoor in de leukste co-working space van Playa. Het grootste gedeelte van de stranden, restaurants en bars zijn weer open (met 30%-50% capaciteit), dus in het weekend lekker naar het strand en taco’s eten. Ook zijn veel tours weer mogelijk, dus Maxime en ik zijn vorige week weer begonnen met activiteiten testen. Zo hebben we cable-wakeboarden gedaan en is Maxime op walvishaaien tour geweest, niks te klagen dus!

Kantoor mexico 1

Merken jullie veel van corona?

Het valt eigenlijk wel mee. Ik heb de afgelopen weken eigenlijk verbetering gezien en het gaat de goede kant op. Het toerisme, en dan vooral in Yucatan, begint langzaam weer op gang te komen. Cancun Airport opent zelfs een extra terminal voor inkomende internationale vluchten, sinds juni zijn er namelijk alweer 70.000 toeristen via dit vliegveld binnen gekomen! Zo merk je wel dat er corona is als je naar winkels gaat of boodschappen gaat doen. Dan is een mondkapje verplicht en wordt je temperatuur opgemeten als je naar binnen gaat. Voor restaurants en bars geldt dat je geen mondkapje op hoeft, wel moet je eerst in een soort badje staan om je schoenen schoon te maken, dan wordt je temperatuur gemeten en krijg je desinfecterende gel.

Kantoor mexico 2

Heb jij al zin gekregen om Mexico te ontdekken?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies