Inspiratie

Noorderlicht: Ben jij een luxepaard of een avonturier?

Lapland - Noorderlicht Ben jij een luxepaard of een avonturier

De avonturier gaat echt ‘jagen’ op het magische licht en heeft zo meer kans het te spotten, maarja dat betekent wel de kou in!  Het zoeken, de kou trotseren en teleurstellingen verwerken maakt het dat men zegt: “het noorderlicht moet je verdienen”. Er zijn verschillende apps en sites die je kunnen helpen om een indicatie te geven hoe groot de kans is het te zien. Wat je verder nodig hebt is een donkere lucht en heldere hemel. Lapland is een ideale bestemming om veel naar buiten te gaan en je kansen te vergroten, zeker in de donkere maanden als december en januari waar het om 15:00 uur al donker is. Het Noorderlicht zien vanuit je husky slede of vol adrenaline zittende op een sneeuwscooter, does it get any better?

Dat je het moet verdienen heb ik mogen ervaren, in de Aurora Chalet was het bewolkt en weinig kans op noorderlicht. Na een heerlijke nacht slapen, een hele dag hiken, vuur maken en worstjes grillen kwam het de volgende dag dan toch. En eerlijk gezegd, de beste plek om te genieten van dit natuurgeweld is buiten. In de kou....

Wil jij ook Lapland ontdekken?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies