Europa

Tips voor een reis naar IJsland

Ijsland

De beste manier om een goed beeld te krijgen van dit land is toch wel door een 4×4 te huren en de ‘ringroad’ rond te rijden. Vergeet ook niet een stuk binnenland mee te pakken want dat is echt de moeite waard! Het weer in IJsland kan extreem wisselvallig zijn wat er voor kan zorgen dat je zomaar in een sneeuwstorm beland. Houd de lokale nieuwsberichten daarom goed in de gaten voordat je iets gaat ondernemen

Ijsland 1

Boek je reis naar deze bestemming in de winter periode. Hierdoor heb je de beste kans om het magische noorderlicht te zien. Dit is zeker iets wat op je bucket list moet staan! De hoofdstad Reykjavik heeft recent zelfs de verlichting uit gedaan om zo nog beter van dit schouwspel te kunnen genieten, bijzonder toch? Download de gratis app Aurora om de kans te vergroten dit fenomeen te kunnen zien.

Sla het druk bezochte Blue Lagoon over en kies voor het veel minder toeristische Myvatn Nature Bath in het noorden van IJsland. Het water hier is net zo lekker warm maar het uitzicht is tien keer beter!

Ijsland 2

Het binnenland van IJsland is alleen bereikbaar met een 4×4 omdat het behoorlijk ruig kan zijn. Zorg dat je genoeg eten, drinken en een EHBO doos bij je hebt voor het geval er iets gebeurd. Voor de lokale ANWB is het net zo ruig en kan het wat langer duren voordat er iemand is om je te helpen. In geval van pech ben je zo in ieder geval goed voorbereid. Maak er dan ieder geval wat leuks van door wat mooie foto’s te maken voor het thuisfront, dit landschap leent zich daar perfect voor!

Het nachtleven in Reykjavik is niet te vergelijken met dat in Amsterdam maar is zeker de moeite waard. Doordat alles vlak bij elkaar zit is het wisselen tussen verschillende kroegen en clubs heel gemakkelijk wat ook bijdraagt aan een zeer gezellige sfeer.

Þingvellir Nationaal Park is de ideale plek om te duiken of snorkelen. Hier duik je tussen twee tektonische platen, de Noord-Amerikaanse en Euraziatische. Het water is hier extreem helder en onwijs koud waardoor je zeker een droogpak moet dragen.

Ijsland 3

Ook het eten in Reykjavik is bijzonder. De gastronomie in deze hoofdstad is zeer goed. Voor de echte daredevils staat er gefermenteerde haai, beter bekend als Kæstur Hákarl, op het menu. De gedoode en ontlede haai wordt onder de grond bewaard om er vervolgens na een maand of twee weer uitgehaald te worden. Dit proces geeft het stuk vlees een speciale smaak waardoor echte liefhebbers dit als delicatesse beschouwen. Eet smakelijk!

Zelfs in de zomer kan het ’s nachts -3 graden zijn. Dit hoeft niet erg te zijn zolang je er voor zorgt dat je in de buurt bent van één van de vele natuurlijke hotsprings op dit eiland.

Onderweg naar één van de vele prachtige bezienswaardigheden en de nood is hoog? Kijk uit waar je stopt langs de weg want je zou zomaar dit bordje tegen kunnen komen.

Heb je zin gekregen om IJsland te verkennen?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies