Inspiratie

Summer is almost over, wat nu?

Summer is almost over blog

De eerste dagen van september zijn aangebroken en het kwik daalt sneller dan je lief is. Hittegolven en zonnebaden maken langzaamaan weer plaats voor hoosbuien en regenpakken. Voor veel van ons een onwenselijke verschuiving waarbij ons aanpassingsvermogen en humeur noodgedwongen op de proef worden gesteld. Wij bij Bohemian Birds bekijken het graag anders, en weten dat er ook in de ‘grauwe’ herfstmaanden genoeg genot en geluk te vinden is.

De zon is soms namelijk dichterbij dan velen denken, en sommige plekken gloreren júist gedurende de herfst. Daar komt  het voordeel bij dat er tijdens de herfstmaanden minder massatourisme op de been is, dus meer ruimte voor jou om te genieten.

We zullen jullie een beetje helpen. Hieronder een aantal gave opties waar misschien niet iedereen meteen aan denkt, maar waar je net zo gelukkig van wordt als van de summer vibes de afgelopen maanden. Please note!

Ervaar herfst in optima forma, zoals je hem nog nooit eerder hebt gezien en ontdek haar ware schoonheid

Japan

Bekend als Land of the Rising Sun. Niet omdat het er altijd zonnig is, maar  omdat dit symbool wordt gebruikt als teken van traditie en goed geluk. Met een beetje mazzel heb je gedurende de herfstperiode beide , maar dat je de waanzinnige traditie gaat beleven is een zekerheidje! De meeste toeristen komen in het voorjaar vanwege de ‘sakura’. Echter wordt de intense schoonheid van de Japanse herfst (en al haar kleuren) vaak nog onderschat.

Men denkt bij Japan al snel aan Tokyo, wat overigens begrijpelijk is. Het is namelijk een intense en dynamische wereldstad die nooit stil staat en 24/7 doorgaat. Echter is er nog zoveel meer te ontdekken, want de overweldigende massa en drukte in het hart van Japan kan soms tegen het beklemmende aanzitten. De megasnelle shinkansen (bullet-train) brengt reizigers in no-time door het hele land.

Naar het waanzinnige natuurgebied Kamikóchi in Nagano bijvoorbeeld, waar hiken geen last maar een lust is en niet zomaar het kroonjuweel van de Japanse Alpen wordt genoemd. Of richting Kyoto, een magische stad met de meest waanzinnige tempels en bekend om haar geisha’s en smalle straatjes waarin veel te ontdekken is.

Er zijn zo nog tal van originele en onontdekte parels in Japan te benoemen, maar we geven nog niet al onze troeven prijs. Google maar eens ‘autumn in Japan’, want beeld zegt soms meer dan 1000 woorden!

Tsjechië

Hiking in Bohemian Switserland National Park in Tsjechië, om vervolgens de trip welverdiend af te sluiten in Praag. The best of both worlds: actief bezig zijn omringd door prachtige natuur die er nog gaver uit kan zien gedurende het najaar, en afsluiten in één van Europa’s mooiste steden waar een rijke geschiedenis en druk nachtleven naadloos op elkaar afgestemd zijn.

Behalve de veelbelovende naam van het nationale park (☺) heeft Boheems  Zwitserland prachtige natuur waar op uiteenlopende manieren van kan worden genoten. Gezien het feit dat de Elbe door het park loopt is er naast de hikes ook per boot afstand af te leggen, en kan worden overnacht in prachtige cabins, traditionele herbergjes of back to basic: in tenten. De Pravcicka Gate is een van de locaties waar de film Narnia is opgenomen en is dan ook meer dan één insta-momentje waard.

Wat is er chiller om na die paar dagen avontuur verdiend na te genieten en het flamboyante Praag te ontdekken? Het historische centrum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en ligt aan de rivier de Moldau. Door de vele trams in de stad is alles goed te bereiken voor weinig, kom je langs prachtige routes en voelt het waarschijnlijk vertrouwd aan. Betreft nachtleven is er een oneindig aanbod aan leuke barren, pleinen, restaurants en clubs (zoals bijvoorbeeld Zlaty Strom) en is het bier relatief goedkoop. En dat vindt niemand erg..

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de herfst gewoon even te ontlopen en gaat op zoek naar de bloeiende lente in het zuidelijk halfrond of de bruisende party's in het zonnige Tel Aviv!

Zuid-Afrika

Je zoekt de zomer gewoon weer lekker op, want herfst in Zuid-Afrika begint pas weer in maart 2020. Daar komt bij dat begin september t/m eind november een geweldige periode is om bijvoorbeeld de garden route en/of de whale coast route af te leggen (en dé tijd om walvissen te checken!). Van de idyllische natuur in Tsitsikamma National Park, waar je o.a. kunt kajakken, raften, bungeejumpen, zip-linen, hiken en zelfs dolfijnen spotten, tot Knysna wat de parel van de West-Kaap genoemd wordt door haar schoonheid en diversiteit.

Van de walvissen spotten en spectaculaire stranden in Hermanus tot de waanzinnigste wijnen in de gaarden van Stellenbosch. En tot slot de geweldige veelzijdigheid van het stadse leven in Kaapstad, ingepakt door de indrukwekkende Tafelberg enerzijds en de wilde kustlijn aan de andere. Het is allemaal even betoverend, en dat alles terwijl je geniet van zomerse temperaturen en met een mooie brons weer terugkomt in de Nederlandse herfst. Do I need to say any more?

Israël

Zuid-Afrika is toch wel een stukje vliegen, maar dit is niet persé noodzakelijk om de zon na te jagen. In iets meer dan vier uur ben je namelijk al in Tel Aviv waar gedurende de herfst de gemiddelde minimumtemperatuur rond de 17 graden en de max. rond de 26 graden ligt. Daar komt nog eens bij dat het UNESCO werelderfgoed is en rijk is aan authentieke cultuur, architectuur, zon-zee-strand en misschien het meest bruisende nachtleven ter wereld! Het wordt niet zomaar Ibiza 2.0 genoemd (check bijv. even The Block).

Maar behalve een goeie tan krijgen en al het party’en is er zoals gezegd een stuk meer om van onder de indruk te zijn. Wat dacht je van het struinen door de kleine straatjes of een street food tour door de Shuk Hacarmel waar je waanzinnig eten kunt proeven. Powered paragliding om het geheel eens van een ander perspectief te zien. Om de kers op de culturele taart te leggen zal een tour door Jerusalem iedereen positief verbluft achter laten.

Kortom: Israël is dichterbij dan je denkt, heeft zon, zee , cultuur en een waanzinnige party scene. Prima plek om de herfst door te brengen met al je vrienden dus!

Benieuwd naar een lustrumreis naar één van deze locaties?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies