Afrika

Volgend jaar kerst de kou ontvluchten? Lees hier waarom Zuid-Afrika the place to be is!

Zuid afrika

Het wordt weer koud in Nederland en dat betekent maar één ding: winter is coming… Gelukkig is het aan de andere kant van de wereld wél lekker zomer! Aankomende kerst gaat het helaas nog niet lukken, maar wil je volgend jaar de kou ontvluchten? Pak dan je biezen en ga volgend jaar kerst lekker naar Zuid-Afrika!

Zuid-Afrika

Zuid afrika 1

Zuid-Afrika, één van de meest diverse landen ter wereld. Je hebt hier de mooiste landschappen, heerlijke stranden, dikke clubs, goeie surfspots, lekker eten, coole safari’s en bourgondische wijntours. Met de perfecte mix tussen het Afrikaanse avontuur en de Westerse invloeden is Zuid-Afrika een heerlijk land om de kou te ontvluchten. Wij hebben een aantal ultieme tips op een rijtje gezet die je zeker niet mag missen als je naar Zuid-Afrika gaat!

Kaapstad

Zuid afrika 2

Begin de reis in het bruisende Kaapstad, één van de mooiste steden ter wereld! Het barst hier van de leuke barretjes en restaurants, maar je kan ook gemakkelijk aan de drukte ontsnappen. Daag jezelf uit en beklim bijvoorbeeld Lion’s Head of de Tafelberg en geniet aan de top van het sicke utizicht! Voor een ultieme stranddag moet je naar Camps Bay of Clifton. Aan de rand van de Tafelberg liggen deze twee hagelwitte stranden op je te wachten. Blijf vooral nog even met een koud biertje in je hand zitten tot sun down, want dit zijn de twee mooiste plekken om de zonsondergang in Kaapstad te bekijken. Voor een actieve surfdag met je maten moet je bij Muizenberg zijn, the place to be voor beginnende surfers! Rij vervolgens nog even door naar Boulders Beach om de honderden Pinguïns te spotten.

Op zoek naar een rooftopbar waar je lekkere cocktails kan drinken en een magisch uitzicht hebt? Ga dan naar The Silo Rooftop bar!

Stellenbosch en Franschhoek

Zuid afrika 3

De Cape Winelands, alleen de naam zegt al genoeg: ultiem genieten! Een uurtje rijden vanaf Kaapstad en je bent al in Stellenbosch of Franschhoek. Je vindt hier prachtige wijnlanden tegen de hoge bergen aan met chique wijnhuizen ernaast. Maak een bourgondische tour over de bergpassen van dit gebied en laat je leiden naar de drie mooiste wine estates die zowel high class als off the beaten track zijn. Verblijf op een van de estates en laat je verwennen door de vele heerlijke winetastings. Want wees eens eerlijk; wie houdt er nou niet van een goed glas wijn?

Op safari in Kruger National Park

Zuid afrika 4

Door naar het Kruger National Park! Dit park is bijna half zo groot als Nederland en daarbij een van de grootste wildparken ter wereld. Nog nooit de BIG 5 gezien? Dan moet je hier zeker weten heen. Wat zo vet is aan het Kruger is dat je er gewoon lekker zelf doorheen kunt rijden. Ga je toch liever met een ranger op pad? Dat kan natuurlijk ook! Maak dan bijvoorbeeld een wandelsafari of een nachtelijke gamedrive. Kies ervoor om te overnachten in prachtige luxe lodges in een Private Game Reserve of om te kamperen in de bush bush. Geniet van een lekker koud biertje tijdens een echte Afrikaanse braai met uitzicht over een van de vele rivieren, wilde dieren en in de nacht een waanzinnige, blote sterrenhemel!

Johannesburg

Zuid afrika 5

Een bezoek aan Johannesburg mag ook zeker niet ontbreken aan je reis in Zuid-Afrika! Johannesburg is namelijk booming. Het eten is top, het nachtleven is bruisend, de stad kent veel hotspots en heeft unieke plekjes. Ook kent Johannesburg een duistere geschiedenis rondom racisme en apartheid. Een indrukwekkende plek die je dan ook gezien moet hebben is het Apartheid Museum. Er is een grote hoeveelheid aan foto’s en videomateriaal en het museum heeft een behoorlijke impact. Breng ook zeker een bezoek aan Soweto, South Western Townships, dit is het artistieke en culturele hart van Johannesburg. Deze township groeide uit tot miljoenenstad en is met voormalig inwoners Desmond Tutu en Nelson Mandela een belangrijke, historische plek.

Zin om volgende kerstperiode naar Zuid-Afrika te gaan?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies