Europa

Waarom jij Montenegro moet bezoeken!

Montenegro - schapen scheren

Ben jij benieuwd naar wat een avontuurlijke reis naar Montenegro allemaal te bieden heeft? Van de rust van Katuni tot canyoning avonturen in de Nevidio Canyon en de verleiding van lokale wijnen bij Savina. Beleef waanzinnige avonturen en laat je inspireren door de adembenemende natuur van Montenegro. Wil jij meer weten over deze topbestemming? Lees dan zeker even verder. 

Back-to-basic in het betoverende Katuni

In het midden van Montenegro ligt Katuni. Hier wordt je elke ochtend begroet door de knusse blokhutten die een betoverende oase van rust bieden. Kookworkshops onthullen de geheime kruiden en familierecepten onthult die de Montenegrijnse keuken zo uniek maken, terwijl het knisperende kampvuur warmte en verhalen brengt. Een echte back-to-basic ervaring!

De wilde Tara Canyon nodigt je uit voor een avontuurlijke raft ervaring, waar het brullende water je hart sneller doet kloppen en je één laat voelen met de kracht van de natuur. De Bjelasica Mountain daarentegen biedt een ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven met zijn uitgestrekte wandelpaden en betoverende uitzichten. Herbeleef de tijd van vroeger met het eeuwenoud ritueel schapen scheren of genieten van de adembenemende natuur tijdens een opwindende rit te paard terwijl de wind je gezicht streelt.

Montenegro - Tara Canyon

Wijnproeverij bij het Savina wijnhuis

Bij het Savina wijnhuis in Montenegro wacht een onvergetelijke wijnproeverij. Je wordt hier ondergedompeld in de betoverende wereld van de Montenegrijnse wijnen. Er worden fascinerende verhalen over de kunst van het maken van de wijn gedeeld. Proef de heerlijke lokale wijnen terwijl je geniet van het adembenemende landschap. Proost!

Montenegro - wijnproeverij

Verover de sensatie tijdens canyoning in Nevidio Canyon

Stel je voor dat je wordt omarmd door de pure, wilde schoonheid van Nevidio Canyon. Luister naar het verfrissende geluid van het heldere water en voel de koele, vochtige lucht tegen je huid strelen terwijl je je een weg baant door de smalle doorgangen. Klaar om de uitdaging van de natuur aan te gaan? Ervaar het onbeschrijfelijke gevoel van voldoening terwijl je jezelf uitdaagt om te kruipen, springen, klimmen en zwemmen in de diepe poelen. Duik in de wildernis, omringd door de natuur en laat canyoning in de Nevidio Canyon je naar een onvergetelijke ervaring vol avontuur en opwinding tillen. Welke waaghalzen zijn het eerst beneden?

Montenegro - canyoning

Een betoverende bootreis door de Baai van Kotor

Wanneer je aan boord stapt, wordt je meteen omhuld door de geur van de zee. De baai staat bekend om zijn adembenemende landschappen, met steile kliffen en de historische stadjes langs de kust. De schipper neemt jullie mee naar de Blue Caves, een verbazingwekkend natuurverschijnsel. Het unieke fenomeen van de Blue Cave wordt gecreëerd door de manier waarop het zonlicht het water binnendringt en reflecteert op de witte zandbodem van de grot. Hierdoor krijgt het water een opvallende azuurblauwe gloed die het water en de omliggende rotsen verlicht, waardoor een magische sfeer ontstaat. De ingang van de grot is klein, dus je zult moeten bukken als de boot de cave in vaart om het heldere blauwe water te bewonderen. Wanneer je Lady of the Rocks bezoekt, voel je de mysterieuze sfeer van het kleine eiland met slechts één eeuwenoud kerkje. De reis gaat verder langs Mamula Island, waar je wordt overweldigd door een spookachtig gevoel van de geschiedenis. Het was een oude gevangenis tijdens de Tweede Wereldoorlog en tegenwoordig is het een spookstad.

Montenegro - vlag

Durf jij jezelf onder te dompelen in het betoverende Montenegro en de verborgen schatten van dit prachtige land te verkennen? Plan dan nu je reis en ontdek de serene oases, proef de lokale smaken en voel de spanning van het avontuur. 

Kan jij ook niet wachten om Montenegro te ontdekken?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies