Top

Vragen over COVID-19/Corona en jouw reis?

ORIËNTEREN OP EEN (LUSTRUM)REIS

Hoeveel verdienen jullie aan mijn lustrumreis?

We werken niet met commissie, kick-backs en andere vormen van dubieuze beloningen. Dat zou de objectiviteit (en daarmee vaak kwaliteit) van onze reizen kunnen beïnvloeden en dat willen we voorkomen. Natuurlijk moeten we wel wat overhouden aan al ons werk. Onze beloning bestaat uit het inkoopvoordeel dat wij kunnen halen bij lokale specialisten. Onze kosten zitten dus altijd al bij de prijs inbegrepen, je bent dus niets extra’s kwijt!

waarom zou ik de organisatie van mijn reis uitbesteden aan jullie?

Omdat we je alle saaie, praktische dingen van het organiseren van een lustrumreis uit handen nemen. Je levert zelf input voor de samenstelling van de reis en je maakt 100% deel uit van het creatieve proces om tot de ideale trip te komen. Wij werken gewoon de ‘to do’ lijst af die daar uit voortkomt zodat je zelf tijd & energie overhoud voor de leuke dingen van lustrumcommissie zijn: een ludieke manier verzinnen om de bestemming bekend te maken aan de rest bijvoorbeeld!

Last but not least: wij kunnen met ons netwerk van betrouwbare, ervaren lokale partners dingen regelen die een lustrumcommissie niet snel (en zo goedkoop) geregeld krijgt. Door die lokale kennis die wij hebben hoef je zelf dus ook niet eerst naar de bestemming af te reizen – dat scheelt sowieso geld!

Hoe weet ik welke bestemming het beste past bij mijn groep?

Als je niet kan kiezen of door de bomen het bos niet meer ziet kan je het beste kijken naar hoe de reis er inhoudelijk uit moet zien. Welke activiteiten vinden jullie leuk? Wat is belangrijker: strand of cultuur? Of beide? Hoe lang willen we weg? Hierop gebaseerd kom je al snel bij een aantal opties uit. We kunnen je hier uiteraard bij helpen en eventueel meerdere voorstellen doen om zo tot de perfecte reis te komen! Het kan ook helpen om een enquête rond te sturen onder je jaarclub of reisgenoten. Dan kan je makkelijk in kaart brengen wat iedereen wil.

Zijn al jullie reizen veilig?

Je Bucket List, vaak staan hier avontuurlijke bestemmingen en activiteiten op. Maar uiteraard wel veilig! We zullen je nooit naar een onveilige bestemming sturen. Daarnaast werken we met ervaren lokale partners die in geval van nood jullie altijd zullen helpen.

Ik wil naar een origineel land, hebben jullie tips?

Iran? Namibië? Georgië of Myanmar? Onze Bucket List Consultants weten uiteraard wel wat originele bestemmingen voor je reis! Ben je benieuwd? Laat je gegevens achter en dan nemen wij contact met je op!

Hoe kunnen jullie lokale kennis hebben van ruim 50 landen?

Door zelf heel veel te reizen natuurlijk! Maar dat zeker niet alleen: onze lokale kennis komt van een netwerk van nauwkeurig geselecteerde partners in alle landen waar wij reizen aanbieden. Deze partners weten precies wat leuk is om te doen in een land, kunnen overal een gids of chauffeur regelen en deinzen niet terug voor de uitdaging om jullie reis Bucket List waardig te maken!

Wanneer en hoe moeten we een vliegticket boeken?

Tickets kunnen geboekt worden vanaf 11 maanden voor de vertrekdatum. Low-budget maatschappijen zoals Easyjet en Ryanair publiceren hun tarieven echter vaak pas 5-8 maanden voor vertrek. Voor groepen is het aan te raden om zo vroeg mogelijk te boeken. Tickets voor kleine groepen (8 personen of minder) willen nog wel eens op en neer gaan in prijs, maar voor groepstickets geldt altijd: hoe langer je wacht, hoe hoger de prijs. Wij hebben contacten met alle grote vliegtuigmaatschappijen en kunnen dus gemakkelijk en goedkoop aan tickets komen.

Bohemian wie....?

Bohemian Birds is opgericht in 2013 en is op een missie om 100.000 Bucket Lists te legen tot 2025. We zijn gespecialiseerd in maatwerk groepsreizen in 100+ landen. Onze ruime reiservaring en partnerships met zeer ervaren lokale kantoren maakt een reis met Bohemian Birds altijd Bucket List waardig, scherp geprijsd en tot in de puntjes verzorgd.

Wat kost een lustrumreis bij Bohemian Birds?

Dat hangt van veel dingen af: o.a. bestemming, reisperiode, reisduur en activiteiten zijn belangrijke factoren. Wij werken daarom altijd met een budget wat vooraf door jullie is bepaald. Dus of je nou low-budget het lustrum van je hele vereniging viert met een Europese city trip, of met je beste clubvrienden twee weken naar Antarctica wilt: wij zorgen altijd voor een reis die past bij het budget.

Kunnen jullie ook met een klein budget een reis organiseren?

Ja, dat kunnen we. Maar je budget moet wel passen bij je wensen. Binnen Europa kunnen we super leuke trips organiseren vanaf +- 400 euro per persoon. En als je met de bus op reis gaat naar een van de vele topsteden in Europa dan kan het zelfs nog een stuk goedkoper! En wist je dat je twee weken naar Sri Lanka kan voor minder dan 1300,- inclusief tickets? Of twee weken Filipijnen voor datzelfde bedrag? Ga je liever naar Midden Amerika? Dan kan je ook voor dat bedrag zelfs naar Costa Rica! We denken graag met je mee over jullie ideale reis!

BOEKEN VAN EEN (LUSTRUM)REIS

Hoe boek ik een lustrumreis?

We beginnen met een kop koffie/biertje bij ons op kantoor in Amsterdam om al jullie ideeën en wensen op een rij te zetten. We denken graag met je mee, dus als je nog niet precies weet wat je wilt dan helpen wij je! Op basis van jullie plannen ontvang je gratis een vrijblijvende offerte. Al onze reizen zijn op maat gemaakt, dus je kan altijd nog sleutelen aan je reis – zelfs nadat hij al is aanbetaald. Zo creeër je jullie perfecte trip!

Hoe werkt het met betaling?

Bij bevestiging van de reis dien je een aanbetaling te doen. Afhankelijk van hoe ver van te voren je boekt is dit tussen de 20%-40%. Het grootste gedeelte betaal je pas 6 weken voor vertrek. Meer tijd om te sparen!

Wat kan ik zelf nog doen voor de organisatie van mijn reis?

Nadat je ons alle saaie to do’s op hebt laten knappen zijn er een aantal dingen waar je zelf mee aan de slag kan. Je kan bijvoorbeeld een programma boekje opstellen, een paklijst maken, een kamerindeling opzetten (zet de early risers bij elkaar op de kamer!) of je kan een spel/quiz/stukje/presentatie/filmpje/etc in elkaar zetten voor tijdens de reis. Genoeg te doen om als lustrumcommissie naar voren te treden dus.

Kan ik een vrijblijvende offerte ontvangen?

Dat kan zeker! Na het bespreken van je wensen en ideeën stellen we altijd een of meerdere vrijblijvende offertes op. Omdat we reizen op maat maken kan er altijd iets aangepast worden.

Hoe plan ik een afspraak om mijn reis te bespreken?

Laat je gegevens achter via het aanvraagformulier of bel ons direct op +31 20 261 36 17 om een afspraak in te plannen met onze Bucket List Consultants. Onder het genot van een kopje koffie of thee bespreken we dan jullie wensen.

Kan ik iets in mijn offerte wijzigen?

Omdat al onze reizen op maat zijn gemaakt voor jou kan er altijd iets aan de offerte worden aangepast. No problemo! Zelfs als je al betaald en bevestigd hebt kan je nog dingen aanpassen – we zijn erg flexibel en denken altijd met je mee!

OVERIG & ALGEMEEN

Is een offerte gratis of moet ik betalen?

Een offerte is altijd gratis.

Het maken van een offerte kost erg veel tijd omdat alles maatwerk is. Wij weten uit ervaring echter dat de meeste offertes die wij uitsturen worden geboekt, dus we doen al dat werk graag voor je!

Wat zijn de algemene voorwaarden?

Op al onze reizen zijn de ANVR Voorwaarden en de Aanvullende voorwaarden van Bohemian Birds B.V. van toepassing.

Wie en wat zijn jullie city chiefs?

De City Chiefs zijn onze vrienden bij de verschillende studentenverenigingen die Nederland rijk is. Zij zijn de schakel tussen Bohemian Birds en de vereniging. Zij helpen hun vrienden aan een Bucket List waardige lustrumreis! Bij over ons kan je een overzicht van al onze Chiefs vinden. Je hoeft niet bang te zijn dat je zuurgespaarde geld in de zak van je vrienden verdwijnt: de City Chiefs krijgen geen % van jullie reis maar een vaste vergoeding.

Ook City Chief worden? Bel ons op 020 – 261 3617 of mail naar info@bohemianbirds.com – we komen graag met je in contact! We zoeken in een aantal steden nog Chiefs!

Hoe zit het met verzekeringen tijdens onze reis?

Met Bohemian Birds ga je veilig en verzekerd op reis. We werken uitsluitend samen met lokale partners die veilig te werk gaan, modern materieel gebruiken voor activiteiten en goed onderhouden vervoersmiddelen bezitten. En mocht jullie toch iets overkomen door schuld van een van onze partners dan zijn wij met een Nederlandse Tour Operator Aansprakelijkheidsverzekering bij een wereldwijd opererende verzekeringmaatschappij uitstekend gedekt.

Het is natuurlijk ook belangrijk dat je zelf een reis- en/of annuleringsverzekering afsluit die dekking biedt voor de activiteiten en de bestemming van jullie reis. Natuurlijk kunnen wij je helpen een goede verzekering te vinden!

Nog geen antwoord op je vraag?