Tips

Duurzaam reizen: ideeën dichtbij huis

Duurzaam reizen

Het zal vast al eens door je hoofd geschoten zijn in de afgelopen weken. Als we weer mogen en kunnen reizen, waar gaat de reis dan naartoe? Wat voelt goed en hoe kunnen we dit het beste aanpakken? Gaan we dan met het vliegtuig of met de trein? Een bestemming dichterbij huis is zo gevonden en wij, van Bohemian Birds, helpen je daar graag mee op weg. Reizen met de auto, bus of trein is namelijk super relaxt en duurzaam. Nog een pluspunt, het is vaak ook nog goedkoper dan vliegen! Benieuwd naar de mogelijkheden? In dit artikel lichtten we enkele ideeën en bestemmingen toe die allemaal binnen acht uur met de auto, trein of bus te bereiken zijn! 

De ardennen

Staat teambuilding tijdens een bedrijfsreis centraal? Dan is een weekend in de Ardennen altijd een goed idee! Buiten dat het zo snel te bereiken is per auto of bus, is het een hele fijne omgeving voor een avontuurlijke of juist ontspannen weekend middenin de natuur. Zodra je via Limburg Nederland uit rijdt lijkt het landschap al direct te veranderen. De heuvels en de bossen komen tevoorschijn en de grote steden laten we even achter ons. In de Ardennen is er van alles mogelijk! Van hiken tot mountainbiken en van kajakken tot ziplinen, het kan er allemaal.

Onze tip: kies voor een groepsaccommodatie met het gehele team wanneer je naar de Ardennen gaat. In dit gebied zijn er verschillende groepsaccommodaties te vinden waar gemakkelijk groepen vanaf 10 tot 50 personen in kunnen vertoeven!

Naar Duitsland met de trein

Duitsland is één van de ideale landen waar een bedrijfsreis gemakkelijk naar toe georganiseerd kan worden op een duurzame manier. De steden zijn er bruisend, er is prachtige natuur te vinden, het is dichtbij Nederland en niet het meest onbelangrijke; de treinverbindingen zijn goed. Binnen no-time ben je in steden als Düsseldorf, Keulen & Hamburg. Iets verder, maar nog binnen acht uur reizen vind je Berlijn. Een excuus voor een bedrijfsreis dichtbij is er eigenlijk niet meer. Vertrek met de bus of neem een kijkje op de website van NS international waar je gemakkelijk alle beschikbare tijden kunt vinden voor de trein. 

Champagne streek in Frankrijk

De Champagne-Ardennen streek is de groene oase van Frankrijk, te vinden in het noord-oosten van het land. De Champagnestreek is goed te bereiken per auto en bus, maar ook, extra leuk, met de trein! Wanneer je ervoor kiest om met de trein richting deze bourgondische streek af te reizen, dan heb je in de meeste gevallen een overstap in Parijs. Verblijf je met het bedrijf langer dan drie dagen, dan is het natuurlijk ook een idee om een dagje Parijs eraan vast te plakken.

Verblijf je in de Champagnestreek dan kunnen hier genoeg activiteiten georganiseerd worden. Denk hierbij aan een bezoek aan de vele champagnehuizen in het gebied en cultuur snuiven in de steden Reims of Troyes. Zijn jullie meer in voor actie en natuur? Dan is ziplinen door de bossen, hiken door de natuur of een boot tocht over Lac du Der zeker de moeite waard! Wat ons betreft één van de mooiste bestemmingen voor een bedrijfsreis dichtbij Nederland. 

Luxemburg

Je hoort er weinig mensen over, maar Luxemburg is één van de groenste landen in Europa en wederom goed te bereiken met de auto of bus. Binnen 7 uur rijden begeef je je in dit prachtige gebied. Het kleine land heeft veel te bieden, zowel qua cultuur en natuur. Bovendien is de combinatie Belgisch, Frans en Duits uniek. Voor de echte avonturiers is Luxemburg een waar wallhalla! Naast de knusse en gezellige dorpen, waar vanuit een groepsaccommodatie of hotel makkelijk naar toe gereden kan worden, kun je hier ook perfect fietsen, hiken en klimmen. Kortom, Luxenburg is een fijne en actieve bestemming dichtbij Nederland!

Voor meer informatie, tips en tops over incentive reizen dichtbij Nederland, check het blog of de FAQ. Hulp nodig met het boeken van je (volgende) bedrijfsreis of vragen? Contacteer Bohemian Birds, een erg betrouwbare touroperator gespecialiseerd in het organiseren van bedrijfsreizen! Om altijd op de hoogte te blijven van leuke tips, nieuwtjes en ontwikkelingen binnen de zakelijke reisbranche, check het blog van Bohemian Birds.

Wil jij ook met je bedrijf op reis dicht bij huis?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies