Inspiratie

Top 3 bestemmingen voor bedrijfsreizen in de winter

Nederland sneeuw

Ben je benieuwd welke winter bestemmingen perfect zijn om een bedrijfsreis naar toe te organiseren aan het begin van het nieuwe jaar? Lees dan gauw verder, want er zijn een aantal prachtige bestemmingen die hier bij aansluiten!

Na de feestdagen is het namelijk een perfecte timing om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en met verse moed en vol inspiratie het nieuwe kalenderjaar in te duiken! Het hoeft heus niet zo te zijn dat de goede voornemens alleen voor individuen zijn. Waarom niet gezamenlijk goede voornemens uitwerken en bijbehorende doelen formuleren?

Bij Bohemian Birds zijn wij als geen ander bewust van de impact die reizen kunnen hebben op de mindset en productiviteit van mensen. Ook zijn we expert in het samenstellen van de ideale trips voor bedrijven naar inspirerende plekken over de hele wereld. En dus hebben we ter inspiratie een drietal uiteenlopende, maar geweldige reisopties onder elkaar gezet!

1. Marrakech

Van de betoverende souks tot de authentieke architectuur en van de overheerlijke keuken tot het geweldige klimaat. Marrakech is één van de meest intrigerende bestemmingen op de kaart, en het feit dat je er binnen slechts een paar uurtjes naartoe vliegt voor (relatief) betaalbare prijzen is als kers op de versgebakken taart. 

Het gevarieerde aanbod aan mogelijkheden, zonder de lokale sfeer te verliezen, maakt het een te gekke plek om in teamverband een constructieve reis neer te zetten en tegelijkertijd een écht vakantiegevoel te hebben. Daarnaast is het natuurlijk heerlijk om tijdens de koude wintermaanden toevlucht te nemen in een zonnig land!

Ga van start door bijvoorbeeld met de gehele groep door de Agafay woestijn richting het Atlas gebergte te trekken. Dit kan in een jeep of zelfs op een quad! Een bezoek aan de Agafay woestijn kan uiteraard gecombineerd worden met een overnachting in een luxe tentenkamp, onder de sterrenhemel! Ten slotte kan in de exclusief voor het bedrijf opgezette diner tent kan, door traditionele kelners, een typisch Marokkaans gerecht geserveerd worden. 

Verblijf je tussen de souks en de medina? Dan is er in de avonduren in- en rondom het centrum van Marrakech genoeg te beleven. Ga bijvoorbeeld paleiselijk dineren in het restaurant Jad Mahal en laat je betoveren door vuurspuwers en buikdanseressen.

Ben je uitgegeten en is er nog animo voor een klein (of net wat groter) feestje? In de So Lounge is er een VIP ruimte te boeken voor een avondje uit in stijl. Of ga naar Theatro Club, meerdere malen erkend als beste nachtclub van Marokko. Gevestigd in een oud theater is deze discotheek een te gekke locatie om je avond feestelijk af te sluiten.

Marokko Marrakech

2. Lapland

Één van Europa’s laatste wildernis met een sprookjesachtig landschap: Lapland. Een oase van schoonheid en rust tezamen met een magische omgeving waarin bruine beren, wolven, adelaars en uiteraard rendieren thuis zijn. 

Het noordelijke stukje Finland is de uitgelezen plek om dingen weer even in perspectief te zetten en verwonderd te raken van hoe bijzonder de natuur kan zijn in een winterse setting. Omdat je in relatief afgelegen plekken bent zal je veel op elkaar aangewezen zijn, wat ideaal is voor een team(building) trip. 

Ga survivallen en leer vuur maken om te zorgen dat er kokend water komt en wie weet vang je tussendoor nog een prooi! Daarna krijg je te leren om een Kota (een typische Lapse hut) te maken zodat er Lapland style overleefd kan worden. 

Daarnaast kan er een traditionele husky boerderij bezocht worden waar er sledehonden klaarstaan voor een rit door de wildernis. Geniet van de harmonie van de natuur en het arctische dier in deze prachtige omgeving!

Ten slotte wil je natuurlijk proberen om één van ’s werelds meest bijzondere natuurverschijnselen met eigen ogen te zien: het Noorderlicht. Met een gids en sneeuwschoenen (of eventueel zelfs per sneeuwscooters) wordt er een tocht gemaakt met verschillende stops bij de beste open plekken om het Noorderlicht te bewonderen. Bij een van de stops zal er een kampvuur gemaakt worden voor een nostalgisch dessert; marshmallows die je zelf mag grillen. Wie wil dit nou niet?

Lapland huskies

3. Hamburg

Last but not least is Hamburg, een fantastische locatie wat dichter bij huis die ook goed te bereiken is per trein of bus. De op één na grootste stad van Duitsland werd door Lonely Planet en The New York Times onder andere al uitgeroepen tot een favourite, en wij begrijpen waarom! 

Ben je met een grote groep collega’s en wil je niet al te ver hoeven afreizen maar toch een tripje naar het buitenland maken? Dan is Hamburg een geweldige optie om er samen op uit te gaan.

Van een rumoerige vismarkt tot de neo-gotische architectuur en het netwerk van kanalen, een heerlijke stad om een (lang) weekend te verblijven. Een ander gegeven is dat het nachtleven van de stad als één van de beste in Europa wordt genoemd. 

Er zijn diverse teambuilding activiteiten in het programma op te nemen. Kies bijvoorbeeld voor een soap box rally, waarbij iedereen eerst een eigen race auto moet maken. Kies daarnaast voor een escape game op een oud schip of een tour met echte Volkswagen busjes door de stad. Voor ieder wat wils!

Hamburg is ook rijk aan een aantal imponerende bouwwerken, waarvan Elbphilharmonie er één is. Het ligt aan de rechteroever van de Elbe in het centrum. Speciaal voor jullie kan er een privé tour georganiseerd worden die jullie door alle gangen van dit gebouw mee zal nemen, met als afsluitend hoogtepunt een privé concert!

Wil jij je eigen bedrijfsreis in de winter plannen?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies