Inspiratie

Ontdek de verschillende kersttradities over de wereld

Kerst kerstboom sneeuw

Op zoek naar een onvergetelijke ervaring voor jouw bedrijfsuitje met kerst? Laat je inspireren door de levendige kersttradities over de wereld. Maak van jullie bedrijfsreis een feestelijke ontdekkingsreis!

Ontdek de Griekse traditie met de versierde boot 

In Griekenland draait Kerst niet alleen om geschenken en feestmaaltijden, maar ook om de verbondenheid van families en gemeenschappen te vieren. In Griekenland is in plaats van de kerstboom, de versierde boot het middelpunt. Deze ‘karavaki’ symboliseert hoop en vooruitgang voor het komende jaar. Na de heerlijke gerechten die op eerste kerstdag op tafel stonden, wordt er gedanst op traditionele Griekse muziek. Geniet op de kerstmarkt van een feestmaal met lokale specialiteiten. Met een reis naar Griekenland ontdek je zelf het unieke karakter van de kerstviering dat zich onderscheidt van andere tradities. 

Kerstfeest onder de Afrikaanse zon 

Stel je voor: een kerstfeest onder de warme Afrikaanse zon. In Zuid-Afrika wordt Kerst op een compleet andere manier gevierd. Families brengen eerste en tweede kerstdag samen met een overvloed van eten. In de middag worden er diverse sportwedstrijden gespeeld. Waaronder cricket, voetbal en rugby, waar toeschouwers volop genieten van het spektakel. Terwijl de nacht vordert, vullen vrolijke geluiden van muziek, dans en opgewekte gesprekken de lucht. Bezoek één van de vele kerstmarkten die in steden en dorpen worden georganiseerd. Daarnaast zijn hier ook concerten en andere feestelijke evenementen. Dit biedt een geweldige gelegenheid om de lokale cultuur en gemeenschap te verkennen.  

Ontdek de betovering van Finland onder het noorderlicht 

Ervaar de sprookjesachtige omgeving van Finland tijdens de kerstperiode. Bewonder de bevroren meren die schitteren onder de noorderlichthemel en de gezellige dorpjes met een warme gloed van kerstverlichting. Proef tijdens een bezoek aan de kerstmarkt van de lokale lekkernijen. Als jij op zoek bent naar een kerstuitje met traditionele festiviteiten, overweeg dan Finland als bestemming. Hier geniet jij met het hele team van lokale lekkernijen, terwijl je het noorderlicht bewonderd.  

De betovering van de Drie Koningen tijdens de Spaanse kerst 

Tijdens de Spaanse kerstviering schitteren de Drie Koningen als ware sterren. Het zijn de Cabalgata de Reyes. De Reyes Magos zijn de helden van het Spaanse ritueel en geven een unieke draai aan de feestvreugde. Op 5 januari trekken de Reyes Magos in praalwagens door de steden. Ontdek de magie van de Spaanse kersttradities en creëer onvergetelijke herinneringen in een feestelijke sfeer. Neem deze kans om je te verbinden met de lokale gemeenschap, voor een onvergetelijke ervaring. 

Beleef de Italiaanse feestdagen met La Befana 

Stel je voor dat je met je collega’s rondloopt door de sfeervolle straten van Italië. Laat je verwelkomen door de geur van verse pasta en gloeiende lichtjes. Door het verhaal van La Befana, krijgen feestdagen hier een speciale betekenis. Deze vriendelijke heks brengt op de nacht van 5 op 6 januari cadeautjes en snoepjes aan brave kinderen. Dit betoverende figuur van Italië heeft een unieke charme die zowel jonge als oude harten aanspreekt. 

Bezoek tijdens een bedrijfsuitje lokale festivals en markten. Hier kom je de kleurrijke figuren van La Befana tegen, omringd door vrolijke klanken van traditionele kerstmuziek. Verlies jezelf in de warmte van lokale eetgelegenheden, waar de heerlijkste Italiaanse gerechten geserveerd worden. Neem deel aan traditionele optochten en vieringen, waarin La Befana de hoofdrol speelt. 

Reis over de wereld naar de meest bijzondere plekken tijdens de kerstdagen. Verrijk je kerstervaring met unieke kersttradities van diverse culturen. 

Waar zou jij graag Kerst willen vieren?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies