Inspiratie

Winter trips: kerst of kust?

Wintertrips kerst of kust

De decembermaand leent zich ideaal voor uitstapjes naar het buitenland. Hoe lekker is het om het jaar over de grens af te sluiten en even helemaal op te laden voordat het nieuwe begint? Om even de Nederlandse vorst uit de weg te gaan en de broodnodige vitamine D op te eisen in een land waar het wél warm en zonnig is in december. Of toch winter wonderland op te zoeken en de knusheid en ambiance van de feestdagen en de jaarswisseling elders te ervaren?

De één is er zeker van dat ‘ie op zoek moet naar een warm strand in december, de ander wil liever verzekerd zijn van een witte kerst. Soms weten mensen echter niét te kiezen, of zijn slechts onwetend over wat het onbekende hen kan bieden. Dus speciaal voor de twijfelaars, OF voor hen die eens een keer wat anders willen proberen hebben we twee originele decemberbestemmingen op een rijtje gezet! Kerst? Of toch kust? Find out!

Kerst: Canada

Het land in Noord-Amerika leent zich perfect voor een magische kerst. Het wordt er uitgebreid gevierd en de prachtige witte landschappen buiten de steden om zorgen voor een ultiem kerstgevoel. Ook zijn er tal van kerstmarkten, zo is de Toronto Christmas Market genoteerd in de top-10 kerstmarkten ter wereld, en zijn er veel ijsbanen te vinden waar je de ijzers voor uit de kast kunt trekken.

Ook zijn er een aantal bijzondere plekken om de meest fonkelende kerstverlichtingen te zien. Zo is er de ‘Carol Ships Parade of Lights’ in Vancouver waarbij schipdekken volledig versierd zijn met kerstlampjes en de boten ’s avonds door de waterwegen van Vancouver varen.

Ook heb je ‘Zoolights’ waar in de Calgary Zoo 1.5 miljoen lampjes in de bomen zijn gedraaid en dierenvormen maken op muziek – een ware kerstverlichting show. Vuurkorven en de vele activiteiten zorgen ervoor dat de dierentuin tot een sprookje wordt omgetoverd. Maar het mooist is het ‘Winter Festival of Lights’, waardoor de Niagara watervallen in een winter wonderland veranderen!

Voor wie echt sneeuw wilt happen raden we aan naar Whistler te gaan. Hier kan je te gek skieën of snowboarden, sleeën en natuurlijk apres skieeën. Wil je een unieke sneeuwervaring? Dan kun je nog naar Yukon in het Noord-Westen van Canada. Racen door het witte landschap op een hondenslee en ’s nachts het noorderlicht bewonderen geeft je het gevoel alsof je in een Heineken reclame beland bent.

Kust: Sri Lanka

Het relatief onontdekte Sri Lanka werd dit jaar als nr. 1 bestemming genoemd in USA Today’s ‘warm weather destinations for winter’. Het exotische eiland in de Indische Oceaan is de ideale getaway om de koude wintermaand te ontvluchten en je in een ongepoleisd paradijs te wanen.

Het heerlijke klimaat (december is de perfecte maand wat dit betreft), de prachtige natuur en de verukkelijke keuken bieden de ideale basis voor een waanzinnige (kerst)vakantie.  Hoe vet is het om bijvoorbeeld walvissen te gaan spotten op eerste kerstdag?  Sri Lanka is één van de beste plekken ter wereld om ze tegen te komen en zowel de blauwe vinvis als de potvis zijn er veelvoorkomend.

Voor een tropische kerst is Sri Lanka dus te gek. Ze bouwden er in 2016 zelfs ’s werelds grootste kerstboom en kwamen hiermee in het Guinness World Records boek! Ook is er in de hoofdstad Colombo een grote kerstmarkt en zijn er veel activiteiten in aanloop naar de kerstdagen. Probeer ook de Sri Lankaanse christmas cake, die door liefhebbers van over de hele wereld bestempeld wordt als de beste variant op aarde.

Wil je niet alleen maar relaxen en ook actief bezig zijn, dan leent het eiland zich ook als ideale bestemming om eens te leren surfen. Dus zelfs snowboarders die zeggen dat ze het ultieme gevoel van het zweven op aarde niet kunnen missen hebben geen excuus meer om eens een zonnige bestemming in december te proberen!

Klaar om je reis voor aankomende kerst te maken?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies