Inspiratie

4 redenen waarom Oman geweldig is

Oman

Dit land heeft ongeveer tien keer de oppervlakte van ons buurland België, maar is één van de dunst bevolkte landen ter wereld. Er wonen hier namelijk anno 2018 maar drie miljoen mensen. Sinds bijna 50 jaar is het land open voor buitenlandse toeristen en tegenwoordig is het één van de meest ontwikkelde landen in het Midden-Oosten. Het land is vooral afhankelijk van toerisme, visserij, landbouw en oliewinning.

Mosque Al Hamriya Muscat Oman

Zijn jullie op zoek naar een bestemming voor jullie lustrumreis? We kunnen je wel duizend en één redenen geven waarom wij voor dit Arabische land zouden kiezen, maar laten we het kort houden! Zie hieronder waarom jouw lustrumreis door Oman onvergetelijk wordt!

Allereerst.. waar kun je nu overal waar je wil je tent neerzetten en kamperen midden in de woestijn onder een prachtige sterrenhemel? In ieder geval hier! Oman is super veilig en wild kamperen is hier helemaal toegestaan. Misschien wel de meest spectaculaire locatie om te kamperen is de Grand Canyon van Oman, waarbij je een fantastisch uitzicht hebt over deze grote kloof. Ook heel nice is Wahiba Sands: alleen al voor de zonsopkomst is een bezoek hieraan waard. Hiernaast zijn er in Oman een aantal Wadi’s te vinden, dit zijn exotische oases (rivierdalen) midden in de woestijn waar je heerlijk kunt relaxen en zwemmen.

Ben je toch al in de woestijn? Sla dan vooral het kameel rijden niet over. Zo ervaar je hoe het is om op traditionele manier als een echte nomad door de desert te trekken, ook leuk voor de mooie kiekjes voor het thuisfront. Moderner kan het natuurlijk ook: met een fourwheeldrive of met een quad de omgeving verkennen. Vette aanrader om te doen: sandboarden of dunebashen!

Sandboarding

Cultureel gezien is de uitschieter van Oman toch wel de moskee van Muscat. Deze heeft veel bekendheid verworven, omdat deze moskee de sfeer van het authentieke Arabië echt weergeeft. Je zult in dit land geen wolkenkrabbers vinden zoals in bijvoorbeeld Dubai, maar deze moskee wordt wel gezien als het pronkstuk van de stad.

Oman - Moskee in Muscat

Heb je een reis gepland naar Oman, zorg dan dat je op donderdag of vrijdag in Nizwa bent. Op deze dagen vindt de geiten/veemarkt plaats. De markt begint om 6 uur ’s ochtends en is om 9.30 uur alweer afgelopen, make sure dat je er dus vroeg bij bent die ochtend! Men komt namelijk vanuit de hele omgeving om kamelen, geiten, runderen en kippen te kopen en verkopen. Dit is een hele happening en supervet om een keer mee te maken!

Naast al die bucket list-waardige dingen die je op het vaste land kunt ontdekken, is er ook nog een onderwaterwereld voor de kust van Oman waar je u tegen zegt! In deze wateren leven meer dan 20 walvis- en dolfijnsoorten! En houd je van zeeschildpadden? Dan zul je hier je geluk niet op kunnen, jaarlijks keren namelijk duizenden schildpadden terug naar hun geboortestranden om hun eieren te leggen! Hiernaast zijn er unieke koraalriffen en prachtige onderwaterflora en –fauna te vinden. Ook is Oman een geliefde duikbestemming: je kan hier bijvoorbeeld ook wrakduiken. Heb je nog geen ervaring? Dan zijn er genoeg verschillende duikscholen waar je hier je PADI kunt halen! Vooral rond Muscat, Musandam en Salalah zijn superveel duik- en snorkelspots te vinden.

Sea Turtle

Sta je al te popelen om met je dispuut zelf cultuur te gaan snuiven in Oman? Vraag gewoon direct een vrijblijvende offerte aan voor jullie volgende lustrumreis!

Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies