Europa

5x waarom naar Macedonië

Macedonië - Lake Ohrid

Macedonië is een land wat onder velen niet erg bekend is. Wat jammer is want het heeft zo veel te bieden! Van oude kerkjes naar een prachtig meer en naar ruig landschap. Wil je meer weten waarom je moet kiezen voor dit magische land? Lees dan zeker even mee!

Macedonië - Ohrid

Ohrid kan je zeker bestempelen als een mega fotogenieke plek in Macedonië. Naast dat de natuur er prachtig is, is een bezoek aan de vele kerkjes en kloosters langs het meer ook zeker waard. Ohrid staat niet voor niets op de UNESCO werelderfgoed lijst!

Macedonië - Mavrovo

Mavrovo National Park ligt gelegen in het noordwesten van het land aan de grens met Albanië. In de winter is dit het favoriete skigebied voor de locals van Macedonië, maar in de zomer kan je hier te gekke activiteiten doen zoals mountainbiken, hiken, kajakken, paardrijden en nog veel meer! Het park bestaat uit een helderblauw meer omgeven door prachtige bergen. In het midden van het meer staat een half verzonken kerkje wat zorgt voor een mysterieuze sfeer.

Macedonië - vlag

Bitola is een sfeervol stadje waar je een lange straat met gezellige bars en terrassen vind om je favoriete drankje te bestellen. In de avond zijn er veel Macedoniërs te vinden in de stad die gezellig met elkaar proosten. Dus waan je tussen de locals en maak er een geweldige avond van! Nog een bijkomend voordeel, Macedonië is erg goedkoop en je score al een biertje voor €1,-.

Macedonië - Demir Kapija

Demir Kapija is een van de bekendste wijngebieden in Macedonië. Je kunt hier zelf overnachten in een wijnhuis gelegen in de beroemde Tikvesh wijnregio voor de ultieme ervaring! Een heerlijke wijnproeverij kan hier dan natuurlijk ook niet ontbreken! Het wijnhuis telt maar liefst meer dan twintig verschillende soorten wijnen uit elf druifsoorten. De sommelier vertelt jullie alles over de productie van de wijnen, waarna jullie natuurlijk onder genot van een hapje zelf mogen proeven. Cheers!

Macedonië - Skopje

De hoofdstad kan natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje! Er is hier een hoop te doen. Verdwaal bijvoorbeeld door de smalle straatjes en slenter door de oude bazaar. Bezoek overdag het centrale plein voor veel bier en live muziek. Toch meer op zoek naar wat actie? Ga dan naar de Matka Canyon voor een te gekke kajaktocht. Kajak langs de enorme grotten en geniet van het prachtige uitzicht. Skopje is niet alleen leuk voor cultuur en natuur maar is ook dé uitgaanslocatie van Noord-Macedonië. Bestel je favoriete drankje en dans tot diep in de nacht in de barren, clubs en kroegen van de stad!

Ook zo'n zin om Macedonië te ontdekken?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies