Inspiratie

Camperreis door Canada vanuit Vancouver

Camperreis door Canada vanuit Vancouver scaled

Altijd al eens het wonderschone Canada willen verkennen? Doen! We zullen je hier vertellen waarom je de kans moet pakken om Canada per camper te ontdekken.

Vancouver

Vanuit Nederland vlieg je in 10 luttele uurtjes naar Vancouver. Hier aangekomen kun je meteen je camper ophalen, of er voor kiezen om eerst nog even luxe te genieten in een mooi 4-sterren hotel in het centrum van de stad. Wist je dat er in British Colombia – waar Vancouver in ligt – een hoop heerlijke wijnen gemaakt worden? Zelfs van bevroren druiven! Zo kun je een excursie maken naar de wijngaarden, of lekker uit eten gaan in Vancouver en een lokaal wijntje proeven. Een andere optie: elk voorjaar vindt het Vancouver International Wine Festival plaats in de stad. Iedereen mag hier heen en je kunt er meer dan 700 soorten wijnen van over de hele wereld proeven. Proost!

Camperreis door Canada vanuit Vancouver 3 1536x1152

Victoria

Na één of meerdere dagen in Vancouver is het tijd om de ruime campers op te halen. Deze manier van reizen is vrij populair hier, wat betekent dat de campers in goede staat zijn en van alle gemakken voorzien. Begin met een ritje naar de ferry. Dit is de manier om op het mooie Vancouver Island te komen. Onze tip is om te beginnen in Vicotoria(150km/4h).

In Victoria is er één activiteit die je eigenlijk wel móet doen: walvissen spotten! Het gaat hier op een zeer diervriendelijke manier; met speciale schepen worden de walvissen gezocht en daar vaart de boot naartoe: de dieren worden dus niet gelokt. Aan boord van dit Zodiac schip is een marine bioloog die echte kennis heeft van de onderwaterwereld. Hij/zij kan alles uitleggen over deze grootse dieren.

Tofino
Mocht je van surfen houden dan is de volgende stop Tofino(350km/5h). Hier zijn goede golven te vinden en in oktober vindt hier het women-only surfkampioenschap ‘Queen of Peak’ plaats. Deze wedstrijd draagt bij aan lokale goede doelen, en is natuurlijk ook spannend om naar te kijken! Behalve surfen kun je hier ook het regenwoud ontdekken of kajakken op de mooie meren.

Whistler
Rijd terug naar de ferry om het vaste land weer te bereiken. Onze volgende aanrader is Whistler (400km/7h). Dit stadje is leuk om te bezoeken tijdens Labour Day met een week vol festiviteiten. ook is de omliggende natuur geweldig om te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de Shannon Falls; wat een natuurschoon!

Ook kun je in Whistler een gave canopytocht doen en zip-lijnen boven Fitzsimmons Creek. Mocht dit nog niet avontuurlijk genoeg voor je zijn kun je een ATV tocht maken en zelfs beren kijken! Tip: zorg dat je niet te veel geurtjes op hebt, dit schrikt de beren af. Wow, wat een ervaring om deze reusachtige dieren van dichtbij te aanschouwen. Om bij te komen van al deze adrenaline kun je een rustgevende kanotocht maken op het Alta Lake.

Wells Gray Provincial Park
Voor degenen die natuur en adrenaline graag combineren is Wells Gray Provincial Park een ware aanrader (450km/6h). Je kunt hier heel gaaf wild water raften op verschillende klassen stroming. Waarschijnlijk beter om de heftigste klasse over te slaan, maar zeer indrukwekkend om dit wel even vanaf de oever te bekijken. ‘The Kettle’ is een klasse VI gedeelte: alleen voor echte experts!

Camperreis door Canada vanuit Vancouver 2 1536x1024

Harrison Hot Springs
Een laatste aanrader om de reis ontspannen af te sluiten is Harrison Hot Springs (440km/5h). Zoals de naam al doet vermoeden: hier zijn natuurlijke warme bronnen te vinden waar je heerlijk in kunt badderen. Overigens kun je hier ook heel mooi hiken en kajakken, maar ja, de Canadese natuur is ook gewoon subliem.

Het grote voordeel van reizen per camper is dat je elke nacht de mooiste kampeerplaats uit kunt zoeken. Eindeloze hoeveelheden s’mores roosteren boven het kampvuur en in slaap vallen onder een prachtige sterrenhemel. Wat wil je nog meer?

Ben jij al eens op camperreis door Canada geweest? Wat was het allermooiste moment? We horen het graag!

Zin in een echte camperreis door Canada?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies