Europa

De 4 hotspots in Portugal

Stad in Portugal

Portugal heeft van alles te bieden. Van witte zandstranden, betoverende heuvellandschappen tot aan levendige steden en charmante wijnvelden. Dus de perfecte bestemming voor een te gekke lustrumreis! 

#1 Lissabon

De hoofdstad kan natuurlijk niet ontbreken op je bucket list! Lissabon staat sinds de jaren ’90 bekend als een van de belangrijkste steden binnen Europa op het gebied van uitgaan. Hier kun je alle muziekgenres vinden en helemaal uit je dak gaan! Op het gebied van must-do’s is er genoeg te doen. Zo kun je de bekende authentieke gele tram door de stad pakken, de Torre de Belém bezoeken en nog veel meer.  

Lissabon at night

#2 Ericeira, Peniche & Nazaré

Dit zijn de beste surfspots in Portugal. Ben je op zoek naar avontuur of ben je een beginnende surfer? Dan zijn Ericeira en Peniche de juiste plek om te gaan surfen. Vlak aan het strand kun je allerlei restaurantjes en winkeltjes vinden. Het plaatsje Nazaré staat bekend om zijn gigantische golven van 20 meter hoog door een onderzees ravijn. In de winter kun je hier naar de heldhaftigste surfers ter wereld komen kijken die meedoen aan de Tow Surfin Challende van de World Surfin League, hoe vet!  

Surfspots Portugal

#3 Porto

Porto kent iedereen natuurlijk vanwege zijn portwijn. Dit is een versterkte wijn uit Portugal gemaakt van druiven. Tijdens het fermentatieproces wordt er een sterke drank met een neutrale smaak aan toegevoegd. In de stad kun je aan de Rio Douro deze wijnen zelf proeven  in een van de vele portkelders. In Porto is nog veel meer te doen dan alleen maar vinhos drinken. Zo staat het historisch centrum van Porto op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is zeker het bezoeken waard! 

Wijn in Porto

#4 De Algarve

Dit is het zuidelijkste gedeelte van Portugal. Hier kun je kilometerslange zandstranden vinden met allerlei soorten rotsformaties langs de kustlijn. Kijk goed naar de horizon van de zee, misschien spot je wilde zee dolfijnen!  

De Algarve

Wil jij ook losgaan in Portugal?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies