Inspiratie

De 7 meest irritante mensen die je tegenkomt tijdens het reizen

Vrouw met sandalen

Gister dacht ik na over mijn zomervakantie en of die überhaupt nog wel door zou gaan. Ik zocht plaatjes op en oh, wat had ik toch zin om mijn biezen te pakken en met biertje in mijn hand op het strand te liggen. En terwijl ik diep in gedachten verzonken was over een of andere prachtige bestemming, zei ik tegen mezelf dat echt niet álles even fijn is aan reizen. Kom op, je wil het alleen maar extra graag omdat het nu niet kan en er zijn heus wel dingen echt niet chill aan reizen! Toen bedacht ik me wat voor een hekel ik heb aan bijvoorbeeld inpakken (en uitpakken) en schoten me opeens allemaal irritaties te binnen die ik ondervond tijdens mijn backpackreis een aantal jaar terug. Och wat heb ik toen soms irritante mensen ontmoet of zelfs mee samen moeten reizen. Er zijn zoveel irritante mensen die je tegenkomt tijdens het reizen dat ik er wel een lijstje van kan maken dacht ik, dus dat is wat ik deed. Dus hier zijn ze dan: de 7 meest irritante mensen die je tegenkomt tijdens het reizen.

1 Die ene die opzoek is naar zichzelf

En die heb je nu gevonden? Uhu… Super fijn voor je! Ik meen het, echt top. Maar ik geloof er persoonlijk niet zo in. Als je ‘op zoek bent naar jezelf’ dan ga je die echt niet per se vinden aan de andere kant van de wereld, want die ‘zelf’ was er in Nederland ook al. Als je jezelf kwijt bent en dan ver weg gaat, noem ik dat eerder vluchtgedrag. Ga eerst lekker jezelf zoeken op eigen bodem en ga dán weg; dat is veel meer genieten tijdens de reis en niet die druk voelen om jezelf te vinden. Daarbij komt dat je met het dragen van wijde, comfortabele broeken, een make-uploos gezicht en het nemen van een tattoo op je reis (schuldig), je niet opeens jezelf gevonden hebt!

2 Die ene die wel "ziet hoe het loopt"

Oké, misschien delen jullie deze mening niet met me, omdat ik nou eenmaal erg van plannen hou en sommige mensen nou eenmaal niet. Maar wat ik in ieder geval vrij vervelend vind, is als je aan iemand vraagt wat de volgende plek is waar diegene heengaat op reis en diegene nog helemaal geen idee heeft. “Ik zie wel hoe het loopt, ik leef met de dag,” dat soort gelul. Super chill dat je zo laid-back bent hoor, maar je weet toch wel waar je heen wilt hierna? Of in ieder geval welke richting op?! Blijf jij maar lekker het per dag aankijken, ik ga helemaal lekker op een uitgeprinte itinerary!

Anywhere backpacker

3 Diegene die 10 buckets per dag in zijn eentje drinkt 

Tuurlijk hou ik van een feestje en een drankje, of soms veel. Maar om nou elke dag straalbezopen te zijn tijdens je reis… Dat snap ik niet helemaal. En het dan ook nog super vet vinden… Dan ben je me dus helemaal kwijt. Tijdens het reizen wil je toch zoveel mogelijk zien en ontdekken? Vroeg opstaan, een productieve dag hebben en dan de dag afsluiten met een biertje of een andere versnapering? Tuurlijk zullen er ook luierdagen tussen zitten, waarbij je echt niets anders doet dan op het strand liggen bakken. Of een avond dat je hélemaal tot het gaatje gaat. Tuurlijk! Maar om nou iedere ochtend brak wakker te worden, eigenlijk helemaal geen zin te hebben in die adembenemende tempels/hikes/uitzichten/noem maar op, en ze ook nog eens niet op te slaan in je geheugen omdat die niet meer naar behoren werkt door alle alcohol?! Zonde. En daarbij ook zonde van je geld om dat iedere avond aan die gore buckets uit te geven. 

Buckets reiziger

4 Die ene die Amerikanen haat 

Heb je die wel is meegemaakt? Meerdere malen kwam ik tijdens mijn reis Canadezen tegen (waarvan ik in eerste instantie dacht dat het Amerikanen waren, forgive me) om na een heel kort tijdsbestek erachter te komen dat ze Amerikanen echt gewoon haten. Is het jaloezie? Ik weet het niet. Ik weet alleen dat het vaak voor redelijk ongemakkelijke momenten zorgde als ik vroeg of ze uit de Verenigde Staten kwamen of als we in een gesprek waren waar Amerikanen bij zaten.

5 Die ene onbevreesde reiziger 

Het is altijd vervelend als mensen het over iets hebben en daar lyrisch over zijn terwijl jij er nog niet geweest bent of er zelfs nog nooit van hebt gehoord. “Oh ben je daar nog niet geweest, je MOET daar echt heen!” Of het nou gaat om een nieuw, hip restaurant, een land of iets anders geks. Je voelt je dan gewoon een beetje een sukkel. Je faket je enthousiasme terwijl de medereiziger je vertelt hoe vet het was om die en die berg te beklimmen. Vaak, vanwege de noodzaak om een ​​onbevreesde identiteit te behouden, heeft deze reiziger de neiging om geen enkele kwetsbaarheid te tonen (waardoor jij vanbinnen met je ogen rolt) en na het luisteren naar een zevental verhalen over hoe ze op het randje van de dood balanceerde, ben je er wel klaar mee. Ze bloggen ook vaak over hun avonturen (niet dat ik iets tegen bloggen heb natuurlijk…).

Onbevreesde reiziger Amerika

6 Die ene die z'n bek maar niet houdt...

Nieuwe mensen ontmoeten en leren kennen op je reis is alleen maar leuk. En de enige manier om ze te leren kennen is natuurlijk door lekker met ze te kletsen. Maar tegelijkertijd, wil je soms gewoon even je rust pakken. Dat is vaak één van de redenen dat je erop uit bent getrokken lijkt me, en op sommige momenten hoor je gewoon je waffeltje te houden! ‘Die ene die z’n bek maar niet houdt’ voelt totaal geen gêne bij het tegen je aan praten terwijl je een boek leest, muziek luistert of je ogen dicht hebt en probeert te slapen. Ze praten létterlijk de oren van je kop. Tip: stel meteen duidelijke grenzen: “Als ik in het vliegtuig stap, ga ik graag slapen en dus NIET kletsen. Ok?”

7 Die ene die zo aanhankelijk is 

Soms kom je iemand tegen en daar reis je dan even mee. Het is prima gezellig, maar op een gegeven moment vind je het wel weer tijd om beiden je eigen kant op te gaan. Alleen, die ander voelt dat niet aan en wil alles samen doen… En wat er nog irritanter aan is, is als je met een groep bent die ermee instemt om ergens heen te gaan waar je metgezel niet heen wil, maar zich ook niet wil splitsen van de groep. Óf je zeikt niet, of je gaat in je eentje verder!

Pfoeh, nou, zie je?! Op deze manier hoef ik niet eens meer op reis. Ik blijf lekker thuis.

Een reis plannen met je bedrijf?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies