Europa

De leukste plekjes van de Azoren

Azoren eiland

Misschien heb je er ooit wel eens van gehoord, de Azoren. Een eilandengroep midden in de oceaan. De eilandjes horen bij Portugal, maar liggen verre van in de buurt van het land. Onze birds hebben deze eilandjes bezocht en ze zijn werkelijk waar adembenemend! Zeker een bezoekje waard met jouw jaarclub of dispuut. Elk eiland heeft zijn eigen hoogtepunt en je kunt er fantastisch eilandhoppen!

Sao Miguel

Het grootste en meest populaire eiland van de Azoren is Sao Miguel en ook het startpunt als het gaat om eilandhoppen. Hier moeten jullie onder andere een trekking maken naar Lagoa do Fogo (het meer van het vuur) en de kratermeren van Sete Cidades. Een ander hoogtepunt is het gitzwarte lavastrand, het is tenslotte een vulkanisch eiland.

Terceira

Het volgende eiland is Terceira, en heeft haar naam te danken aan het feit dat het als derde is ontdekt. Op dit eiland kom je echt voor de cultuur en historie. De hoofdstad Angra do Heroísmo staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en het is heerlijk om een ochtend te struinen door de kleurrijke straatjes. Voor duikliefhebbers ligt er in de baai van Angra een groot archeologische park met twee scheepswrakken om te bewonderen, wauw!

Pico

Op zoek naar natuur en wildlife? Dan zit je op het eiland Pico helemaal goed. Vanuit dit eiland maak je boottochten om walvissen, dolfijnen en haaien te spotten of zelfs mee te zwemmen. 

Faial

Dit eiland is de buurman van Pico en zeker ook de moeite waard. Dit eiland is perfect voor een toffe hike naar de de Cabeço Gordo Caldera – een berg op maarliefst 1000 meter hoogte en heeft een krater van 500 meter diep. Een echte bucket list waardige hike!

Flores

Zin een heerlijke duik in een waterval? Zeker 20 watervallen stelen hier de show en in sommige kun je gewoon zwemmen, vet he?! Bijvoorbeeld in Poço do Bacalhau en Ribeira Grande. Canyoningen is een van de populairste activiteiten, je klimt en klautert dan door de rivieren, over rotsen en dwars door watervallen.

Santa Maria

Voor de echte strandliefhebbers is Santa Maria een echt absolute must-see. Lekker chillen en tannen op het strand. Ook is dit eiland zeer geschikt om te surfen, let’s go!

 

Kunnen jullie niet wachten om te gaan eilandhoppen? Vraag dan nu onze vrijblijvende offerte aan! Op zoek naar meer inspiratie voor jullie reis? Check dan onze insta

Wil jij ook de leukste plekken van de Azoren ontdekken?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies