Inspiratie

De meest romantische bestemmingen voor Valentijnsdag

Italië De meest romantische bestemmingen voor valentijnsdag

Aankomende vrijdag 14 februari is het de dag van de liefde: Valentijnsdag. Een mooie gelegenheid dus om eropuit te gaan met je lover óf juist met je vrienden/vriendinnen om jullie singlehood te vieren! Maar waar naartoe? Wij hebben hier een lijstje met de meest romantische bestemmingen voor een perfect Valentijns weekend.

1 Praag

Een trip naar de Tsjechische hoofdstad met Valentijnsdag is een goede optie, want deze stad zit vol romantiek. Als je door de oude stad loopt, voelt het alsof je in een prachtig liefdesverhaal zit, terwijl je de straten ontdekt en geniet van livemuziek. Maar ook het nachtleven van Praag bruist; bruine kroegen, enorme clubs en fijne bierterrassen. Cheers!

2 Bali

Je zult verliefd worden op dit eiland van Indonesië met haar unieke cultuur, prachtige natuur, fantastische stranden, heerlijke eten en vriendelijke mensen! Daarbij komt dat het tropische klimaat ervoor zorgt dat je ook in februari lekker kunt zonnen, zwemmen of tempels kunt bezoeken in korte mouwen. Een top plan voor Valentijnsdag als je graag de warmte opzoekt.

3 Verona

Wat is er nou romantischer dan de setting van het bekende verhaal van Romeo en Julia? Verona heeft minstens zoveel charme als Rome of Florence, maar het is er een stuk minder druk. Het is een originele bestemming voor een stedentrip, want er valt een heleboel te zien en te doen in de omgeving.

4 Santorini 

Witte huisjes, waanzinnige stranden en adembenemende kliffen. Deze combinatie die Santorini biedt is ideaal voor een romantische getaway tijdens het Valentijns weekend. Je vindt er rust en privacy en omdat het laagseizoen is, zijn de tickets goedkoper!

5 Marrakesh

Geniet duizend en één nachten van je Valentijnsdag in Marrakesh. Bezoek de Medina met zijn prachtige souk (bazaar), laat je meeslepen door de geuren van het Djema el Fna-plein, verblijf in een typische riad en probeer een hamam of luxe spa om lekker te ontspannen. Een betoverende stad!

6 Buenos Aires

Dit is de stad waar je de tango danst, de Spaanse taal eens kan oefenen en je mond open valt van alle gebouwen die hier staan. Buenos Aires ligt aan de zeemonding van de Rio de la Plata en straalt één en al rijkdom uit. Grote gebouwen zijn uit de grond gepopt eind 18e eeuw en aan Opera huizen ook niet te kort in deze stad. Het bizarre aan deze stad is de kloof tussen arm en rijk, dus ga je meer buiten de stad dan kom je terecht in sloppenwijken. Verder kan je genieten van heerlijke terrasje en de kleurrijke gebouwen! 

7 Kyoto 

Een magische stad, de culturele hoofdstad van Japan en een plek die bruist van geschiedenis en traditie. Kyoto is een bron van interessante bezienswaardigheden, mooie tempels en leuke wijken; je vindt er meer tempels dan kerken in Rome of moskeeën dan Istanbul! Vergeet niet het bamboebos van Sagano te bezoeken; een sprookjesachtig bos met, jawel, tientallen meters hoge bamboe naast elkaar. Een bijzondere plek om even te ontsnappen aan de drukte. Kyoto is een stad die je minimaal één keer in je leven gezien moet hebben!

En? Ga jij één van deze zeven bestemmingen bezoeken deze Valentijnsdag?

Neem je geliefde mee op reis!

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies