Europa

Op reis naar Hongarije

Hongarije - by night

Verdwaal in het nachtleven van de hoofdstad Boedapest, ontspan in de wereldberoemde badhuizen, ontdek het Balatonmeer en geniet van de lokale drankjes. Hongarije is de perfecte budgetbestemming voor jullie lustrumreis! 

Festivals

Hongarije staat ook wel bekend om de festivals die daar het gehele jaar plaatsvinden. De festivals hebben de beste line-ups en programma’s. Het klimaat is perfect en de prijzen zijn geweldig voor festivalgangers! Ga helemaal los tijdens: Sziget Festival, Balaton Sound, Strand Fesztival, B my Lake, Volt en nog veel meer.

Hongarije - festivals

Badhuizen

Lekker tot rust komen na een lange avond dansen? Bezoek een van de vele badhuizen in Hongarije. In de hoofdstad zijn al meer dan 125 badhuizen te vinden. Voor een goedkope prijs kun je de hele dag relaxen in thermale en helende bronnen waarbij het water niet kouder is dan 30 graden. Hoe fijn! 

Hongarije - badhuizen

Lokale drankjes & het nachtleven

Het nachtleven in Hongarije heeft het allemaal. Van goedkope pubs, terrassen, karaoke barren, party cruises, skybarren, underground parties of een pool party in een van de thermale baden. Vergeet niet om een biertje in de hippe ruïne barren te drinken, deze barren zijn een fenomeen in Boedapest. 

Hongarije - nachtleven

Wijn in Tokaj

Wil je de drukte van de stad even vermijden? Bezoek het stadje Tokaj! Dit is het oudste wijngebied ter wereld. In de zeventiende eeuw doopte de Franse koning Louis XIV hier zijn favoriete zoete Tokaj wijn tot “de Wijn der Koningen, en de Koning der Wijnen”. Ontmoet hier drie lokale wijnmakers en bezoek hun eigen wijngaarden. Cruise door Tokaj in een wijnbus en proef zelf wat er zo bijzonder is aan deze wijn! Cheers!

Hongarije - wijn

Balatonmeer

Daarnaast vind je in Hongarije het grootste zoetwatermeer van Europa – het Balatonmeer. De perfecte plek om op een strand bed neer te ploffen en lekker bij te bruinen. Voor de actievelingen is er genoeg te doen in Hongarije. Ga verschillende soorten watersport op het Balatonmeer uitproberen, of geniet van een hike, fiets- of paardrijtocht in de prachtige natuur. Hongarije heeft vele indrukwekkende Nationale Parken. Wow! 

Hongarije - Balatonmeer

Benieuwd naar een reis naar Hongarije?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies