Europa

Ontmoet de lokale specialist van Italië

Italie meet the expert

Wat is nu interessanter en leuker dan alle tips en tops krijgen van de bedrijfsreis bestemming van onze lokale specialisten? Dat denken wij ook, niks dus! Hierdoor gaan wij om tafel met onze lokale partners die natuurlijk alles weten van het land waar ze wonen. Uiteraard vragen wij in de interviews ook naar hun bucket list items, we zijn tenslotte wel de bucket list specialist. Deze week hebben we Jesse uit Italië geïnterviewd, een jongeman die gespecialiseerd is in het organiseren van unieke bucket list bedrijfsreizen!

Hi Jesse! Zou je jezelf willen voorstellen aan de lezers?

Certo! Mijn naam is Jesse, 27 jaar en al jaren woonachtig in de mooiste stad van de wereld, Rome! Ik werk als project & event manager, waardoor ik me af en toe een architect achter de computer voel. Deze geweldige baan geeft me de mogelijkheid om veel te reizen door de vele inspecties en als tour guide wanneer ik met de groep mee ga. Ik werk daarnaast ook als gids in Rome, de stad waar ik als klein jongetje al aan verkocht ben.

Wil je wat vertellen over Italië?

Natuurlijk! Geen land heeft in mijn ogen zoveel diversiteit als Italië. Van skiën in de Dolomieten tot de bijna Caribische stranden van Puglia en Sardinië, van de kunst en mode van Florence tot het rauwe authentieke Napels. Mijn fascinatie voor de cultuur, het eten en de schitterende gebieden is nooit minder geworden. Ik kan zeggen dat Italië mijn thuis is geworden.

Wat zijn volgens jou de beste steden voor een bedrijfsreis in Italië?

Dit hangt af van de groep en hun interesses. Steden als Rome en Venetië hebben veel mensen al gezien als toerist, en men denkt vaak alles al gezien te hebben terwijl er nog zoveel bijzondere dingen te zien of te doen zijn. Het mooie aan steden zoals bijvoorbeeld Rome, Florence, Napels, Verona, Turijn, Milaan en Lecce is, dat naast alle mogelijkheden in de stad, er ook van alles in de regio te doen is.  De ene dag rijd je nog met de Vespa langs het Collosseum en de andere dag geniet je van een boottocht op het prachtige eiland Ponza inclusief private beach party’s. Onze intentie is om altijd iets bijzonders aan te bieden, dit hoeft niet altijd de duurste optie te zijn maar het moet een ervaring voor het leven zijn!

Wat is jouw favoriete activiteit tijdens een bedrijfsreis in Italië?

Pas geleden hebben we een incentive voor een klant heel bijzonder ingevuld. Een scavenger hunt in Italiaanse oldtimers langs prachtige meren en vervolgens een exclusief diner midden het Forum Romanum. Een dag later vloog de groep met een aantal helikopters richting een prachtig eiland waar ze vervolgens met speedboten naar een restaurant werden gebracht. Niet zomaar een restaurant maar een restaurant verscholen in een prachtige baai (die je alleen maar met de boot kan bereiken). Na een geslaagde meeting met aansluitende lunch hadden ze een strandmoment waarna ze vervolgens weer terug keerden met boten en helikopters richting de hoofdstad.

Wat raad je vooral aan tijdens een incentive reis in Italië?

Italië is een land waar je altijd inspiratie op doet. Afhankelijk van de wensen en behoeften creëren we samen met Bohemian Birds altijd op maat gemaakte en bucket list waardige bedrijfsreizen. Zelf ben ik erg gecharmeerd van het zuiden van Italië, minder bekend maar erg authentiek en vol cultuur en gastronomie. Het toerisme is hier in bloei, maar nog niet zo ver ontwikkeld als in andere gebieden. Puglia biedt bijvoorbeeld in mijn ogen de ideale mix voor een incentive reis. Hier heb je prachtige landgoeden waar de groep in alle exclusiviteit kan verblijven in luxe. Zijn er prachtige steden zoals Lecce, Ostuni, en daarnaast de gelegenheid om te feesten met beach party’s en grote discotheken.

Wat staat er bovenaan jouw bucketlist?

Bovenaan mijn bucket list staat een rondreis van midden Amerika tot Argentinië op de motor. Een hele rondreis van dorp tot stad, van gebergtes tot aan prachtige zandstranden… ooit moet het er van komen!

Klaar om jou bucket list te legen in Italië?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies