Tips

Teambuilding activiteiten top 10 tijdens de bedrijfsreis

Teambuilding bedrijfsreizen

Wil jij een 'unbreakable' team vormen op jouw bedrijfsreis? Hieronder de top 10 teambuiling activiteiten!

Medewerkers zijn als kaarten in een kaartenhuis. Staat er een niet goed, dan valt het hele kaartenhuis in elkaar. De afzonderlijke personen zijn goed in hun vak. Toch kan de een niet zonder de ander. Het creëren van een hecht teamverband is dus essentieel. Door teambuilding bouw je aan een evenwichtig bedrijf. Een incentive reis is de ideale manier om teambuilding activiteiten te organiseren, goed voor de motivatie en de productiviteit. Het resultaat is altijd een hechter, beter functionerend team! Daarom hebben wij voor jullie onderzoek gedaan naar de 10 beste en leukste teambuilding activiteiten tijdens jouw personeelsuitje.

1. Bear Grylls Survival Academy

The Bear Grylls Survival Academy is ‘one of a kind’. Een survival programma waarbij alles wordt geprikkeld! Teams worden ingedeeld, waarna jullie worden getraind als echte survivallers. Elementen als vuur maken, water schoonmaken, navigatievaardigheden op basis van de sterren en een kompas, klimmen en abseilen uit een helicopter zullen hier aan te pas komen. De volgende dag – ‘begins the game’! Welk team is als eerste op de aangegeven locatie? Welk team is het beste in teamwork, doorzettingsvermogen, wilskracht en niet te vergeten: eeuwige roem!

2. Escape the city

Een teambuilding activiteit dat zowel spannend als effectief is! Escape the city is een activiteit waarbij raadsels, puzzels, geheimen en codes het spel zullen kenmerken. Welk team vindt de oplossing om te ontsnappen? Escape the City kan vrijwel in elke city trip worden gedaan met bijpassende vervoersmiddelen. De teams zullen zich ontwikkelen en veel leuke informatie krijgen over de stad zelf. Echt een top activiteit volgens ons!

3. Beetle car rally

Het eiland Hvar biedt de mogelijkheid om in een vintage Cabrio Volkswagen Beetle al haar rijkdom te delen. De langst werkende auto van een enkel design! ‘The Beetle Car Rally’ is de perfecte manier om het eiland te ontdekken als teambuilding activiteit! Geniet van de prachtige panoramische uitzichten en volbreng de teamervaring met traditionele Dalmatische restaurants in kleine authentieke dorpjes! Bekijk hier een incentive reis met de Beetle Car Rally.

4. Wie is de mol

Een spel dat fantastisch te combineren valt met een incentive city trip! Een dag vol spanning, verwarring, opwinding, mysterie en avontuur! Vandaag kom je erachter op wie je echt kunt rekenen, een collega die je denkt goed te kennen kan jouw met deze krachtige teambuilding activiteit een geweldig verassen. Haal alles uit de kast en geniet!

5. Workshop: koken met locals

Een hele vette workshop waarbij teambuilding komt kijken is een kookles van locals. Een local zal voordoen hoe het gerecht moet worden gemaakt en welke ingrediënten erin zitten. Hierna zullen er een aantal teams worden gevormd waarna jullie dit locale lekkernijtje als team gaan maken. Laat de teams zijn gang gaan met alleen de instructie, de ingrediënten, de kookbenodigdheden en elkaar. Hierdoor zal er een mooi proces ontstaan wat betreft samenwerking, leiderschap en teambuilding. Proef elkaars gerechten als ze klaar zijn en kraak elkaar af of prijs elkaar in de hemel!

6. GPS trekking tour

Echt een bijzondere activiteit midden in de woestijn en het bebergde landschap van Marokko! De groep wordt opgesplitst in teams – waarna er verschillende uitdagingen worden aangegaan. Door GPS coördinaten suizen jullie door de woestijn met 4×4 SUV’s opzoek naar de volgende ‘Bucket List’ waardige activiteiten; paragliden met uitzicht over Marrakech, een kano wedstrijd over het Takerkoust meer en een kamelen trekking! Check de blog voor meer dingen om te doen in Marokko en klik hier voor informatie over een bedrijfsreis met deze te gekke ‘GPS Trekking Tour’.

7. Trabant safari

Er zijn een aantal landen en steden die een Trabant Safari aanbieden. Een wedstrijd waarbij je met deze unieke en oude auto’s door de stad of gebied gaat. Vaak gaan deze Trabant Safari’s gepaard met vragen en opdrachten in de stad of het gebied. Welk team is als eerste bij de finish met de meeste punten? Hier is een voorbeeld waarbij de safari is geïmplementeerd in een bedrijfsreis.

8. Escape room

The escape room, die kennen jullie vast wel! Niet geheel origineel meer, maar erg leuk effectief. Escape Rooms zijn er overal ter wereld en dus makkelijk te verwerken in jouw incentive reis. Deel jouw team in een aantal teams en kijk wie het snelst kan ontsnappen! Er zal tijdens de ‘escape’ altijd een leider, een volger of een creatieveling opstaan. Ideaal voor teambuilding and lots of fun!

9. Raften

Raften is altijd goed. Een activiteit waarbij je moet samenwerken in extreme omstandigheden en flink wat adrenaline. Raften is op ontelbaar plekken ter wereld te doen en dus perfect in te plannen in jouw incentive reis. Een extreme maar erg leuke en zeer functionele teambuilding activiteit!

10. Schapendrijver

Werkelijk een zeer uniek concept voor de zakelijke markt. Een workshop dat in erg veel landen te realiseren is waarbij leiderschap, communicatie en samenwerken samenkomen. Jij als werkgever zal bij deze activiteit de sterkten en zwakten zien in jouw team en erachter komen hoe hecht jouw team is. Tevens is het super leuk om te doen waarbij respect wordt gecreëerd voor de dieren en mensen. Een nuttige en verrassende manier van teambuilding op jouw personeelsreis!

Jouw eigen idee

Misschien is dit wel de beste?! Neem contact op met Bohemian Birds voor een incentive reis en spar met ons over jouw wensen en behoeften wat betreft teambuilding activiteiten. Dan zullen wij kijken wat mogelijk is per bestemming/locatie en hoogstwaarschijnlijk jouw teambuilding idee tot leven brengen!

Meer tips en tops over incentive reizen?

Voor meer informatie, tips en tops over incentive reizen binnen en buiten Europa, check het blog of de FAQ van www.incentivereis.nl. Hulp met het boeken van je (volgende) bedrijfsreis of vragen? Contacteer Bohemian Birds, een erg betrouwbare touroperator gespecialiseerd in het organiseren van bedrijfsreizen! Om altijd op de hoogte te blijven van leuke tips, nieuwtjes en ontwikkelingen binnen de zakelijke reisbranche, check het blog van Bohemian Birds.

Wil jij ook met jouw bedrijf werken aan teambuilding?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies