Midden-Amerika

Bucket list explorers: Marthe 7 dagen lang naar de ratten in Antigua

Antigua

Wie Antigua Guatemala zegt kan er niet onderuit: ladies night. In Nederland zijn we met onze gelijkheid van man en vrouw dit al lang vergeten, maar hier wordt er elke avond wel ergens gratis drank aan de vrouw gegund. Voor de mannen niet getreurd, waar rook is is vuur, dus voor jullie gegarandeerd een goede nacht. Na een maand in Antigua te hebben gewoond kan ik jullie alles vertellen over de beste plekken om te partyen.

Maandag


El Barrio, gratis drankjes voor de vrouwen. Deze bar met verschillende kleine barretjes binnen de bar is de perfecte plek om jullie avond te beginnen (oh en vergeet de massive nacho’s niet te proberen). Van een Engelse sportbar waar de klassiekers worden uitgezonden tot een classy Moijto bar op het dakterras.

Dinsdag


Voor mij meestal een rustdag maar mocht je gek willen doen dan kan dat in Antigua altijd. ‘O Reillys is de perfecte kroeg waar er om 8 uur al mensen op de bar staan te dansen terwijl jij nog je potje pool afmaakt. Dat is wat een gratis shot tequila bij je biertje met mensen doet. Lokals gaan vooral naar La Sin Ventura voor de salsa en de goedkope biertjes.

Woensdag


Begin de avond met de gratis salsa les in Las Palmas waarna een liveband de zaak overneemt met Merengue, Salsa en Bachata. Nog wat onzeker op de dansvloer? Hark dan de happyhour drankjes naar binnen. Vervolg je weg naar lady’s night in Las Vibras met massages, manicures en gratis booze. Blijf vooral lang hangen want dit is de enige club van Antigua waar lokaal en internationaal Antigua graag op af komen om te dansen. Tip: als je op het podium danst krijg je gratis shots van de DJ.

Donderdag


Backpacker night. Free drinks in Lucky Rabbit. Deze bar is van alle gemakken voorzien: beerpong tafels, (dirty) yenga, tafeltennis en er is ook een technobunker. Het wordt hier ontzettend druk. Lokals & internationals komen hier namelijk met één en hetzelfde doel: drinken, partyen & mannen/vrouwen aan de haak slaan.

Vrijdag


De salsa live muziek is op vrijdag op z’n best dus begin het weekend met de voetjes van de vloer in Las Palmas. De quetemaltacans pre-gamen goedkoop in Punto Once en dansen daarna in O’Reillys of in la Sala, vamos? Mocht je in la Sala even willen afkoelen van al dat gedans, niet veel mensen hebben door dat er een fantastisch dakterras is.

Zaterdag


Lucky Rabit, La Sala, O’Reillys of Las Vibras, in het weekend is het altijd feest. Ben je om 1 uur nog niet uitgepartyed dan is het tijd voor DE afterparty. Opgepropt in een 20-persoons busje verlaat je de stad. Techno & house op een verlaten grasveld met om je heen vuurspuwende vulkanen. Dit is Antigua.

Zondag

Na een weekje party’en is het tijd om even bij te komen, gaat dat voor jou net iets beter met een biertje in de hand, ga dan naar Zoola. Een joods hostel met een jacuzzi/piscina, muziek, lekker eten en goede drankjes. Misschien verbetert die gratis shot tequila je kater wel en kun je daarna nog door naar la Sala om het weekend goed af te sluiten.

Wil je meer lezen over onze lustrumreis naar Guatemala, bekijk dan hoe deze eruit kan zien!

In de volgende blog snuif ik cultuur (alleen dat hoor, don’t worry) in Midden-Amerika en vertel ik jullie alles over de Maya’s, offers en andere indrukwekkende tradities.

Zou jij ook graag op lustrumreis willen?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies