Inspiratie

De vetste reisprogramma's

Aap in Azie

Eén van de makkelijkste manieren om je te laten inspireren om nog meer te gaan reizen in het nieuwe jaar is als je het mij vraagt toch wel een avondje op de bank en de tv aan. Hieronder vind je een paar van onze favorieten!

3 Op Reis: In dit reisprogramma, dat al dik 10 jaar op de Nederlandse buis te zien is, gaan BNN presentatoren naar verschillende bestemmingen over heel de wereld om jullie te voorzien van mooie tips! Elke aflevering staat in het teken van twee totaal verschillende bestemmingen. Onontdekte parels worden afgewisseld met bekendere wereldsteden.

Trippers: Voor deze docu-serie worden reportages gemaakt van jongeren in het buitenland. De makers duiken in de levensstijlen en subculturen van leeftijdsgenoten over de hele wereld. Die over Colombia is zeker een aanrader, waarin wordt laten zien wat voor invloed het drugsimperium van Pablo Escobar heeft op de grootste cocaïnehandelaar ter wereld, en hoe de autoriteiten hiertegen op proberen te treden.

Tales By Light: In deze documentaire worden fotografen gevolgd en het verhaal achter hun foto’s verteld om de wereld te inspireren om oceanen, kinderen en de Aboriginal cultuur te beschermen. ‘’Achter elke krachtige foto zit er een inspirerend verhaal’’. De serie telt nu drie seizoenen met allemaal een eigen karakter.

Break Free: In dit programma worden de aangrijpende verhalen verteld van jongeren die de wereld gaan ontdekken en hun dromen waar wilden maken, maar hierbij niet levend terugkomen. Het zijn heftige verhalen, maar BNN zorgt ervoor dat er een mooi portret geschetst van deze jongeren en hun laatste reis, en ze niet vergeten worden.

Floortje Naar Het Einde Van De Wereld: In dit reisprogramma bezoekt Floortje Dessing de verste uithoeken en meest afgelegen bestemmingen van de aarde om hier portretten te maken van de mensen die hier wonen. Mijn favoriete aflevering is die waarin Floortje het miniscule eiland Palmerston bezoekt, welke midden in de Stille Oceaan ligt. De enige manier om het eilandje te bereiken is per boot, waarvan er slechts een paar keer per jaar een naar dit paradijselijke plekje vaart. Floortje doet er maar liefst 7 dagen over om het eiland te bereiken!

 

Hebben de landen uit de programma’s je hart gestolen?

Vul ons formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op. Samen met jullie gaan wij werken aan een uniek en op maat gemaakt reisvoorstel.
Terug naar het overzicht
Gratis reisadvies