5 romantische reistips voor Valentijnsdag

feb 14, 2019 // InspirationTrips

It’s Valentines day! Geheel in het teken van vandaag worden de meest romantische bestemmingen voor jou bijeen gezocht. Want wat is er nou leuker dan er op uit gaan met je lover of best friend? Romantiek kan natuurlijk voor iedereen wat anders betekenen; een idyllisch, oud en gezellig stadje of juist een adembenemend uitzicht midden in de natuur. Deze lijst bevat het allemaal!

  1. IJsland

IJsland valt meer onder de tweede categorie: een adembenemend uitzicht midden in de natuur. Vooral het noorderlicht zien samen is natuurlijk een ontzettend romantische en unieke ervaring! Van oktober tot maart heb je de meeste kans om het noorderlicht te zien in IJsland. Naast het noorderlicht zijn er nog talloze andere ervaringen en bezienswaardigheden die 100% de moeite waard zijn. Overal op het eiland zijn er watervallen, vulkanen, gletsjers, hete waterbronnen en stranden te vinden. Nergens anders ter wereld zijn al deze verschillende natuurverschijnselen zo dicht bij elkaar te vinden. Kortom, IJsland is de perfecte romantische bestemming om samen je ogen uit te kijken!

  1. Middle Island, Australië

Misschien is Australië niet de bestemming waar je meteen van zou zeggen ‘nou, wat romantisch’, maar een bijzonder fenomeen maakt dat Middle Island zeker een plaats op dit lijstje verdient. Vlak voor de kust van dit eiland ligt namelijk een knalroze meer, Lake Hillier. Als het geen resultaat is van een experiment met Photoshop, wat is het dan wel? Het interessante is dat wetenschappers hier nog niet helemaal over uit zijn. Het vermoeden is echter dat bepaalde organismen in het water een roze stof zouden produceren. Wat in ieder geval zeker vaststaat, is dat de felroze kleur niet veroorzaakt wordt door lichtweerkaatsing of een optisch effect. Wanneer je een flesje vult met water uit het meer blijft deze roze gekleurd!

  1. Santorini, Griekenland

Het eiland Santorini kon natuurlijk niet ontbreken op deze lijst. Santorini is super idyllisch met haar witgekalkte huisjes, blauwe koepels, witte stranden en een prachtige zonsondergang. Je zult dit eiland vast kennen van romantische insta posts van stelletjes. Maar liefde gaat natuurlijk door de maag en je kunt hier dan ook lekker en romantisch dineren in bruisende (berg)dorpjes. Zoek bijvoorbeeld naar een restaurantje met live-muziek en qua eten is natuurlijk alles met echte Griekse fetakaas een aanrader!

  1. Fez, Marokko

Marokko wordt een steeds populairdere vakantiebestemming, en terecht! Vergeleken met Marrakech is Fez nog niet zo modern en dat is direct te merken. Wanneer je samen door de poorten van Fez loopt, kom je meteen terecht in een romantische medina bestaande uit overdekte souks en middeleeuwse straten. De medina van Fez is de grootste ter wereld en achter elke hoek is dus weer iets nieuws te zien en ontdekken. Qua verblijfplaats is Dar Essoaoude een echte aanrader aangezien het een dakterras heeft, prachtige mozaïek en knusse kamers!

  1. De Bahama’s

De Bahama’s staan natuurlijk bekend om de blauwe zee en witte stranden, zoals je dit alleen op ansichtkaarten kunt vinden. Ongeveer 700 eilanden behoren tot deze tropische droombestemming en elk eiland heeft wel weer wat anders te bieden. Zo heeft het eiland Big Major Cay iets wel heel bijzonders te bieden: zwemmende varkentjes! Misschien niet per se de meest romantische ervaring, maar wel een ontzettend unieke ervaring om samen te beleven. Dit is vooral het geval doordat het nog steeds een mysterie is hoe de dieren op het eiland zijn beland.

Om even een heel leuk contrast te bieden, kan je deze blog over de meest angstaanjagende plekken ter wereld checken! Wie weet vind je het namelijk wel hartstikke romantisch om bang tegen je geliefde aan te kruipen!

Wil je niet met je lover maar met je maten een van bovenstaande bestemmingen ontdekken? Neem dan contact met ons op voor een legendarische lustrumreis!

Contactgegevens

info@bohemianbirds.com
Tel: 020 - 261 3617
Whatsapp: +31640796911

Bohemian Birds
Prinseneiland 26B
1013 LR Amsterdam